avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie foarte aproape de casa mea
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie foarte aproape de casa mea

Buna seara. Acum 3 ani am cumparat o casa amplasata pe un teren de 250 mp. In stanga si dreapta casei am alte 2 case construite, in fata case este drum de acces, iar in spatele casei un teren cu o latime de 8 m si lung de 125. Am avut intentia de-a cumpara suprafat de teren din spatele casei mele(adica 16 m lungime cu 8 latime), dar proprietarul nu avea voie de-al vinde parcelat. De cateva zile aceasta fasie de teren a fost vanduta si s-au demarat constructia unor case la o distanta de 1m fata de limita proprietatii mele, respectiv 1,5 m fata de peretele casei. Legea ii permite acetui "dezvoltator" sa construiasca in aceste conditii? Mentionez ca acest dezvoltator este o ruda apropriata primarului.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:19, 7 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca are autorizatie de construire, da. legea v-a dat si dvs dreptul sa faceti opozitie fiindca autorizatiile sunt publice. puteti cere anularea ei la primarie si ISC, iar pe urma in instanta. acolo puteti cere si daune
dar acest dezvoltator cum de poate parcela acest teren iar fostul proprietar nu avea cum? pe site-ul primariei nu sunt afisate autorizatiile de constructie emise. nu stiu unde pot verifica daca a fost sau nu emisa.
nu toate primariile au mijloace web. trebuie sa fie afisate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

48 locuri de parcare pe o parcela de 900 mp cu drum privat !! EMILIANA4200 EMILIANA4200 Buna ziua, O speta putin ciudata. Locuiesc pe un drum privat cu latimea de 6 m, cota indiviza este impartita in doua: 3 proprietari de pe o parte au cota ... (vezi toată discuția)
Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)
Ne putem proteja de incalcarea promisiunilor unui dezvoltator ? ionut9000 ionut9000 Buna ziua. As dori eu sa va prezint o speta. Avem un dezvoltator ce a ridicat deja un bloc la strada principala, parcela lui fiind invecinata cu drumul ... (vezi toată discuția)