avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Construire casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Construire casa

Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut probleme si nu au putut construi deoarece lungimea era prea mica fata de latime (deschidere). As putea construi o casa pe acest teren? Proiectul meu de casa are 10,3 m pe 9,5 m dar poate fi modificat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:17, 25 Noiembrie 2011
nu credem sa existe vreo problema cu autorizarea constructiei doar legat de dimensiunile terenului. Va recomandam sa va deplasati la primarie si acolo veti putea afla daca sunt si alte impedimente legate de autorizare (retele si alte serivtuti...).
frontul la strada trebuie sa fie mai mic decat lungimea parcelei: legea 50/91 regulament general de urbanism, etc.
proiectantul/arhitectul ar trebui sa cunoasca regulile.
in principiu va trebuie intradevar un Certificat de Urbanism de la Primarie. Puteti avea mult mai multe avize si probleme decat aceasta.
problema cu raportul latime lungime se rezolva printr-o parcelare. Adica "construiti o parcela" care sa corespunde raportului din lg 50.
sau creati un drum propriu pe o margine a parcelei si atunci frontul este de 14.89m si lungimea de 49-3m ............

hotararea 525/96

SECŢIUNEA 4
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului şi ale construcţiilor

ARTICOLUL 30
Parcelarea

(1) Parcelarea este operaţiunea de divizare a unei suprafeţe de teren în minimum 4 loturi alăturate, în vederea realizării de noi construcţii. Pentru un număr mai mare de 12 loturi se poate autoriza realizarea parcelării şi executarea construcţiilor cu condiţia adoptării de soluţii de echipare colectivă care să respecte normele legale de igienă şi de protecţie a mediului.

(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:

a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Teren deschidere mica ioanagiurgiu ioanagiurgiu Buna, Detin un teren intravilan cu deschidere de 10.6 m. In incercarea de a obtine autorizatie de constructie mi s-a spus ca nu pot construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)