avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De un an sunt hărțuită pe Facebook, aproape ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De un an sunt hărțuită pe Facebook, aproape constant, de o persoană care pare că are tulburări psihice. Pot să fac ceva concret ca să înceteze această situație?

Buna ziua,
De 1 an an de zile, cu pauze, ce e drept, sunt hartuita on-line pe facebook, imi agreseaza insulte ( pe profil sau personal, dar si in grupuri publice ) mi-a postat poza de propriul profil ca avatar ca si poza sa de profil , sunt contactata din cand in cand.. unde nu ma injura propriu zis , dar imi lase mesaje .. ciudate cel putin.

Inclusiv astazi, probabil pt ca este 8 martie.cel mai probabil.

Parerea mea este ca din nefericire am de a face cu o persoana cu tulburari psihice, altfel nu imi explic.. nici macar faptul ca posteaza insemne naziste.

Intrebarea mea este ce pot sa fac... pot sa fac ceva concret ? Din ce am citit pe net ideea este sa nu raspund la astfel de mesaje. Dar juritic am ce cai am ? eu am facut screen-shot uri la majoritatea insultelor, ce am vazut probabil mai exista si nu le stiu.

Mie sincer imi creaza o stare de frica.. si imi este teama sa ma duc si la politie pentru ca nu cunosc foarte bine legea si nu as vrea sa provoc ceva mai grav...

As vrea sa mentionez ca nu am avut nici un tip de relatie cu acest individ , l-am vazut de 2 ori maxim 3 ori in viata, de aici si presupunerea ca are probleme psihice.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriamia , utilizator 20:15, 13 Martie 2019
Il puteti da în judecată dar cred ca veti avea nevoie de avocat destul de bun ca sa castigati.Sunt multe aspecte de analizat ca sa aveti o abordare serioasă ă procesului.
Instanțele nu prea sunt preocupate de astfel de procese si trebuie ținute în priză în permanență la.judecata...

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Va multumesc pentru raspuns,

Ce imi doresc este sa inceteze. De asta m-am gandit ca macar prin faptul ca posteaza imagini cu fara acordul meu ( imaginile sunt luate de pe contul meu de facebook ,deci publice). as putea face ceva.

Pana la urma si asta poate fi o metoda, sa il actionez in instanta. Ce motive as avea sa pierd ? Sau ce a avea nevoie sa castig clar?
Pentru a câștiga este nevoie de probe. Eventual toate conversațiile pe care le aveți cu acesta, screenshoturi cu pozele dvoastră pe care le folosește.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Am facut screen-shot-uri la absolut tot, de la inceput, pentru ca asta este modalitatea recomandata pe net. inclusiv filmari de ecran .

Conversatii nu exista, exista el scriindu-mi. Eu pur si simplu ii spun sa nu ma contacteze.

Cat de multe probe sunt necesare?
Contractați serviciile unui avocat și formulați o plângere penală pentru hărțuire, un proces civil
fondat pe răspundere civilă delictuală!

Alte discuții în legătură

Hartuirea pe site-urile de socializare Lauricius Lauricius Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet gughi88 gughi88 Buna ziua, Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters ... (vezi toată discuția)
hartuire online- buna ziua, ma adresez in legatura cu un caz de hartuire online. ... Heather Heather Buna ziua, Ma adresez in legatura cu un caz de hartuire online. In cauza este fiica mea-hartuitorul este tatal ei, care dupa 25 de ani in care nu a vrut sa ... (vezi toată discuția)