avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire online- Buna ziua, Ma adresez in legatura cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire online- Buna ziua, Ma adresez in legatura cu un caz de hartuire online. ...

Buna ziua,
Ma adresez in legatura cu un caz de hartuire online. In cauza este fiica mea-hartuitorul este tatal ei, care dupa 25 de ani in care nu a vrut sa stie de ea, a abordat-o pe Facebook, insistent, cerandu-i sa o cunoasca. Fiica mea nu doreste acest lucru. In acest sens I-a dat Block. Ea are screen-shot-uri de la conversatii.
Ce poate face ea in aceasta situatie, pentru ca individual sa inceteze sa o mai agaseze. Ea se teme sa nu vina la ea la serviciu. Poate obtine un ordin de protective si in ce conditii?

Va multumesc
Dna daca o amenința cu acte de violență fizica ,daca o șantaja cineva pt a obține sume de bani sau alte avantaje eventual de natură sexuală,daca era agresata fizic sau psihic atunci se putea pune problema unei plângeri penale sau a unui ordin de protecție.Daca un tată dorește să își cunoască fata chiar după 25 de ani nu este o faptă de natură penală..
Poate depune plangere pe hartuire, chiar daca ii e tata, fata decide cu cine are relatii sociale si cu cine , nu.
Acuma depinde de frecventa cu care o cauta, daca e chiar hărțuire sau nu.
Conteaza frecventa asa cum s-a spus anterior daca a sunat de câteva ori și a trimis câteva mesaje nu ar trebui să fie o problemă.Daca este vorba despre zeci de apeluri și z,zeci de mesaje ,În funcție de aceste aspecte se poate formula o plângere penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
De un an sunt hărțuită pe facebook, aproape constant, de o persoană care pare că are tulburări psihice. pot să fac ceva concret ca să înceteze această situație? Camelia2312 Camelia2312 Buna ziua, De 1 an an de zile, cu pauze, ce e drept, sunt hartuita on-line pe facebook, imi agreseaza insulte ( pe profil sau personal, dar si in grupuri ... (vezi toată discuția)