avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet

Buna ziua,

Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters contul dar ea si-a facut altul. Plus de asta intra in lista mea de messenger cu tot felul de id-uri si imi ameninta viata. Se da drept mine si vorbeste cu persoane straine pe care le ameninta la randul lor.
Ce pot face in cazul acesta? Unde sa depun plangere? Nu mai suport hartuirea asta,sa primesc mereu amenintari de genul:"te tai pe fata,te omor,etc.".
Va rog ajutati-ma!
Multumesc!
Deocamdata din punct de vedere al hartuirii nu prea aveti ce face......hartuirea va fi reglementata in noul cod penal, care urmeaza sa intre in vigoare anul viitor. Pana atunci depuneti la politie o plangere penala pentru infractiunea de amenintare.

Cod Penal, Art. 193 - Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Va multumesc frumos pentru informatii! Dar pentru furtul de identitate ce se poate face?
Furtul de identitate ca si infractiune, se refera la accesarea sistemului dvs. informatic in scopul de a produce un prejudiciu patrimonial sau a unor consecinte juridice si nu la prejudiciul de imagine.
Cititi Legea nr.161 din 19 aprilie 2003, Titlul III Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice.

Pentru Respectul vietii private si al demnitatii persoanei umane, avem art.70-77 din Codul Civil......in baza acestor prevederi puteti deschide o actiune.
1. cand spui o peroana anonima, te ameninta (inseamna ca nu stii cine este), dar tot tu spui ca vorbeste cu persoane necunoscute lui (si presupun cunoscute tie) pe care le ameninta,
2. de unde stii tu ca ameninta acele persoane necunoscute (doar daca sunt cunoscute tie)
3. in facebook/yahoo messanger ai optiunea de a bloca mesaje de la necunoscuti
4. vorbeste cu persone straine lui si presupun prietene ti-e pe care le ameninta, acele persoane pot depune plangere la politie pentru amenintare,
5. si unde este hartuirea?!!! poate amenintare...

sincer, nu cred ca o sa te creada cineva de la politie... daca te duci cu textul asta...
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
stamatestefan, utilizator
1.ti se pare ca daca eu imi fac un id de mess si te bag in lista mea de prieteni stii cine sunt?!
2.mi-a aratat ca ameninta alte persoane pe facebook si messenger facand Print Screen.
3.degeaba blochez mesajele si fac report catre facebook pentru ca mereu apare cate o persoana de la facultate care sa ma intreba de ce il injur si il amenint sau daca sunt eu cu acel profil.
4.am lamurit deja
5.din cauza profilului fals si pentru ceea ce posteaza pe el sau cu cine mai vorbeste ajung sa fiu hartuit de alte persoane,cum ca le-am injurat ca le-am facut nu stiu ce, etc.

sincer, daca se cerceteaza cazul asa cum ar trebuii de catre politie sigur s-ar depista persoana respectiva

Alte discuții în legătură

Fostul meu concubin ma hartuieste andeutza1991 andeutza1991 Buna seara am 21 de ani am stat cu un baiat trei ani de zile eu lucrez in afara la un restaurant imi lua toti bani iar acum am fugit de la el fara haine fara ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)
Amenintare pe facebook,pe e-mail,spargere de cont!!!!!!! moon007 moon007 buna ziua.ma confrunt cu un cosmar.va rog sa ma ajutati,sa.mi spuneti ce pot sa fac.cineva ma ameninta p facebook si pe e-mail ca-mi face publice anumite ... (vezi toată discuția)