avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titluri de plată emise în temeiul Legii nr. 164/2014 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titluri de plată emise în temeiul Legii nr. 164/2014 – deces beneficiar, contract de intretinere

Buna ziua,

Ma confrunt cu o urmatoarea situatie: inca din 2012 am incheiat un Contract de intretinere (nu vanzare-cumparare) cu nasii mei (nasa = sora bunicii vitrege din partea tatalui.....stiu...e complicata legatura genealogica).

Mentionez ca in tot acest timp am avut grija (atat eu cat si familia mea) de ambii nasi pana la decesul acestora (nasul in 2013, nasa in februarie 2019). Copilul dansilor a decedat in 2012 iar acesta are o fata, mostenitoare de drept (nepoata, in toti acesti ani, a dat dovada de o indiferenta crunta: nici macar sa raspundea la telefoanele cand acestia o sunau, sau macar sa participe - ca invitat - la inmormantarile dansilor).

Nasa, originara din Dobrogrea, impreuna cu fratii si surorile dansei, au inaintat un proces in vederea primirii Titlurilor de plată emise în temeiul Legii nr. 164/2014 inca din 2009.

In toti acesti ani, dansa a fost cea care a gestionat toate cele 4 transe primite (pe care le directiona fie catre nepoata, fie catre diverse prietene ale dansei...in fine, mereu a fost la alegerea dansei, eu nu m-am bagat, ci i-am respectat decizia).

De curand am primit o notificare prin posta cu privire la plata Transei a 5-a. Am fost la posta insa de acolo m-au pus sa contactez ANRP-ul si sa fac dovada ca am avut grija de nasa si sa completez "o cerere".

Cum cazul este oarecum complicat si birocratia destul de complicata, am mai multe intrebari pentru care as vrea sa va cer opinia dvs. profesionala:
- care sunt actele care trebuiesc depuse la dosar?
- va trebui sa consult un avocat sau un notar?
- unde anume trebuie trimis dosarul - ANRP, dar ce departament/sectiune?

Cu orice alte informatii suplimentare pe care le puteti furniza, va sunt profund recunoscatoare!

Va multumesc!

O zi buna!
Georgiana

Alte discuții în legătură

Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Mailo15 Mailo15 Buna seara. Ma numesc Ioana si am 15 ani. Locuiesc cu bunica si cu un unchi de al meu de mic copil deoarece mama s-a recasatorit si si-a intemeiat o familie ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme! JENIY JENIY Buna ziua, Ma numesc Eugenia si am mare nevoie de ajutorlul dvs.Mama mea a decedat in anul 2006,iar tatal meu in anul 2008,dupa moartea mamei ,tatal meu nu ... (vezi toată discuția)