avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit vanzare imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit vanzare imobil

Buna ziua,
Sint cetatean Romin cu domiciliel in Franca ,
Vind une imobile in Rominia,unde trebuie sa achit impositul pe venir?.
Multumesc pentru raspun.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Harea Maria , utilizator 16:01, 12 Martie 2019
Plata impozitului (daca veti avea impozit de platit pe venitul incasat) se efectuează la biroul notarial înainte de autentificarea actului. Notarul public are obligația să vireze impozitul la stat in numele dumneavoastra.
Va redau din codul fiscal art. 111 - Definirea venitului din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal
(1) La transferul dreptului de proprietate, prin acte juridice între vii asupra construcțiilor de orice fel și a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabilește prin deducerea din valoarea tranzacției a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
Multumesc pentru respuns,
cred ca m-am exprimât gresit ,sint resident fiscal in Franta, in Rominia platesc doar impositul pe imobile si facturile EDF ,APA NOVA,etc,pentru a evita double imposition,se plateste dans un seul paye ,la Roumanie ou la France???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt cetățean român cu domiciliul în franța și voi vinde un imobil în românia. unde trebuie să plătesc impozitul? Harea Maria Harea Maria Buna ziua, Sint cetatean romin cu domicilul in France, Vind un Imobile in Rominia,unde trebuie sa platesc impositul ?. Mutumes mult . (vezi toată discuția)
Impozit la vanzarea locuintei Silviu80 Silviu80 Care este impozitul pe care il datorez statului, la vanzarea unei locuinte cu valoarea de 14000 de euro? (vezi toată discuția)
Ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica la vanzarea unui imobil 2019? iulian p iulian p Buna ziua! Imi puteti spune va rog ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica in cazul vanzarii unui imobil achizitionat in 2007 prin credit bancar? ... (vezi toată discuția)