avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica la vanzarea unui imobil 2019?

Buna ziua!
Imi puteti spune va rog ce impozite trebuie sa plateasca o persoana fizica in cazul vanzarii unui imobil achizitionat in 2007 prin credit bancar? Titularul creditului are domiciliul la alta locatie, insa sotia are domiciliul la locatia ce va face obiectul vanzarii. In tot acest interval, persoana nu a mai vandut vre-un imobil. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: iulian p , utilizator 14:06, 14 Martie 2019
Va redau din codul fiscal art.. 111 - Definirea venitului din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal
(1) La transferul dreptului de proprietate și al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcțiilor de orice fel și a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabilește prin deducerea din valoarea tranzacției a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
Se retine de catre notar inainte de semnarea contractului de vanzare cumparare.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit la vanzarea locuintei Silviu80 Silviu80 Care este impozitul pe care il datorez statului, la vanzarea unei locuinte cu valoarea de 14000 de euro? (vezi toată discuția)
Se datorează impozit pe profit la înstrăinarea unui imobil din două avute în proprietate? IuliaAric IuliaAric Dupa noile legi , daca esti propietarul a doua apartamente si vinzi unul din ele cat impozit pe profit trebuie platit pa Anaf? (vezi toată discuția)
Cheltuieli vanzator apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce are de achitat un vanzator al unui apartament dupa vanzarea acestuia ? Exista vreun impozit de platit , pe venitul ... (vezi toată discuția)