avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sănătate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sănătate

Bună ziua!Sunt gravidă în 29 săptămâni.Nu mai lucrez de la 10 săptămâni de sarcină.Medicul de familie mi-a dat trimitere pentru analize,dar mi-a spus ca să merg cu cardul de sănătate la casa de asigurări de sănătate să fac modificarea din salariat în gravidă.De acolo m-au trimis la ANAF!Unde trebuie să merg exact, să pot face analizele de sarcină? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 14 Martie 2019
Normele metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat,

Art. 12. -
(1) Dovada calității de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situația în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicația menționată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverință, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidență se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
.....
i) pentru femeile însărcinate sau lăuze: act de identitate valabil la data solicitării, adeverință medicală, certificat de naștere al copilului - pentru lăuze, precum și declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri sau documente justificative că realizează venituri lunare sub salariul de bază minim brut pe țară;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept la medic de familie? DanielaBod DanielaBod Sunt gravida in luna a 8a , nu am avut servici , prin urmare nici asigurare.Am posibilitatea sa fiu inscrisa la un medic de familie? (vezi toată discuția)
Cheltuieli naștere studentă Mirela Adina Mirela Adina Sunt studenta in cluj cu domiciliul in vatra dornei. As dori sa stiu ce cheltuieli implica o nastere prin cezariana la o maternitate de stat. Sau beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Adeverință de asigurat sabina84 sabina84 Pentru o persoană însărcinată care este casnică, nu realizează nici un venit, ce documente trebuie să depună la Casa de Sănătate pentru obținerea ... (vezi toată discuția)