avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am drept la medic de familie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am drept la medic de familie?

Sunt gravida in luna a 8a , nu am avut servici , prin urmare nici asigurare.Am posibilitatea sa fiu inscrisa la un medic de familie?
Cel mai recent răspuns: DanielaBod , utilizator 12:38, 3 Noiembrie 2017
Aveti acest drept, avand in vedere ca , potrivit Legii 95/2006, art.224 alin.1 lit.f, femeile însărcinate și lăuzele beneficiază de asigurare, fără plata contribuției.

Ordinul nr. 581/2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calității de asigurat
art.12
(1) Dovada calității de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situația în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicația menționată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverință, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidență se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
.....
i) pentru femeile însărcinate sau lăuze: act de identitate valabil la data solicitării, adeverință medicală, certificat de naștere al copilului - pentru lăuze, precum și declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri sau documente justificative că realizează venituri lunare sub salariul de bază minim brut pe țară;
......
Vă multumesc foarte mult pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli naștere studentă Mirela Adina Mirela Adina Sunt studenta in cluj cu domiciliul in vatra dornei. As dori sa stiu ce cheltuieli implica o nastere prin cezariana la o maternitate de stat. Sau beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate pentru femeie insarcinata elena_gg elena_gg Buna ziua, O femeie insarcinata spitalizata in urgenta fara asigurare de sanatate (nu a platit contributia la CNAS) are toata durata spitalizarii gratuita ... (vezi toată discuția)
Pentru a beneficia de servicii medicale Lumila Lumila Bună dimineața! Fiica mea in vârstă de 24 de ani este însărcinată 12 săptămâni, poate beneficia de servicii medicale gratuite sau trebuie să ... (vezi toată discuția)