avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fondul de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fondul de reparatii

Buna seara!
As vrea sa stiu daca in noua lege a Asociatiilor de Proprietari se specifica obligativitatea alimentarii lunare a fondului de reparatii ,chiar daca nu se stabileste in mod concret cum se va folosi acest fond.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 19:14, 23 Martie 2021
Buna ziua!
ART. 71 din legea 196/2018
(1) Anul fiscal si exercitiul financiar al asociatiei de proprietari este anul calendaristic. Excedentele anuale rezultate din executia bugetelor de venituri si cheltuieli, ramase neutilizate la finele exercitiului bugetar, se reporteaza in anul urmator cu aceeasi destinatie.
(2) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune.
Comitetul executiv fundamenteaza si prezinta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea fondului de reparatii, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Fondul de reparatii este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termica, cresterea calitatii ambiental-arhitecturale a constructiilor, precum si pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune.

(3) Sumele incasate pentru constituirea fondului de reparatii se depun, in conformitate cu prevederile prezentei legi, in contul asociatiei de proprietari prevazut la art. 20 alin. (1).
(4) Pentru incasarea fondului de reparatii, administratorul elibereaza chitanta nominala separata
Cereti presedintelui de asociatie hotararea prin care s-a aprobat constituirea si marimea, suma datorata de fiecare proprietar.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
Am gasit o petitie interesanta ref fondul de reparatii. Poate ca daca ne mobilizam putin reusim sa schimbam cate ceva din aberatiile din lege! [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legală prin care fondul de reparatii este inclus in cheltuieli ... Buun Buun Baza legală prin care fondul de reparatii este inclus in cheltuieli de intretinere (apa, salarii, salubritate, etc.). Nu am achitat fondul de reparatii ( pt. ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt obligată să plătesc fondul de reparații ... Luca Tudor Luca Tudor Buna seara. Sunt obligată să plătesc fondul de reparații dacă reparațiile nu au avut loc, ci doar se strâng bani cu un an in avans pentru repararea ... (vezi toată discuția)
Creșterea fondului de reparatii Pavelnina Pavelnina Buna ziua Ce ar trebui sa știm,noi proprietarii unei asociații de bloc,atunci cind se hotărăște dublarea sumei pentru fond de reparații ? Nu ar trebui ... (vezi toată discuția)