avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Baza legală prin care fondul de reparatii este inclus ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Baza legală prin care fondul de reparatii este inclus in cheltuieli ...

Baza legală prin care fondul de reparatii este inclus in cheltuieli de intretinere (apa, salarii, salubritate, etc.). Nu am achitat fondul de reparatii ( pt. ca nu s.a raspuns solicitarilor mele) si apar restanta la cheltuieli de intretinere?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:15, 6 Mai 2022
Articolul 71
(1) Anul fiscal și exercițiul financiar al asociației de proprietari este anul calendaristic. Excedentele anuale rezultate din execuția bugetelor de venituri și cheltuieli, rămase neutilizate la finele exercițiului bugetar, se reportează în anul următor cu aceeași destinație.
(2) Proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația să aprobe un fond de reparații anual, necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul executiv fundamentează și prezintă adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea fondului de reparații, care se alimentează în avans, în tranșe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari. Fondul de reparații este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creșterea calității ambiental-arhitecturale a construcțiilor, precum și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune.
(3) Sumele încasate pentru constituirea fondului de reparații se depun, în conformitate cu prevederile prezentei legi, în contul asociației de proprietari prevăzut la art. 20 alin. (1).
(4) Pentru încasarea fondului de reparații, administratorul eliberează chitanță nominală separată.
(5) În termen de 5 zile de la încetarea contractului de administrare, administratorul este obligat să prezinte, în condițiile prevăzute la art. 69 alin. (1), președintelui asociației de proprietari și cenzorului/comisiei de cenzori contabilitatea fondului de reparații, a fondului de rulment și să o transfere noului administrator.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de reparatii doina99 doina99 Buna seara! As vrea sa stiu daca in noua lege a Asociatiilor de Proprietari se specifica obligativitatea alimentarii lunare a fondului de reparatii ,chiar ... (vezi toată discuția)
Zugravit fatada bloc Bogdannnnn Bogdannnnn Buna ziua, de curand am avut un incendiu in bucatarie care a murdarit de fum o mica parte din exteriorul blocului (deasupra geamului de la balcon).. blocul ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa blocului Doroteea Dinescu Doroteea Dinescu Buna seara Am reparat anul trecut ,mai exact in luna octombrie 2018 terasa blocului deoarece cand ploua patrundea apa pe tavanul de la ultimul etaj .Deoarece ... (vezi toată discuția)