avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea te poate obliga sa te decazi din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea te poate obliga sa te decazi din drepturi

Buna ziua.am si eu o intrebare.am fost casatorita 12 ani fostul sot avem impreuna 2 baieti.in august 2018 am plecat de acasa 3 zile si cand m-am intors am divortat.pe 30 octombrie am divortat prin notar de comun acord ca baieti sa ramana la tata pt ca avea conditii mai bune si sa contribuim amandoi la cresterea copiilor.fara sa tinem cont de tot ce scria in actele de la notar cum ca trebuia sa platesc pensia alimentara si sa ii vad doar o data pe sapt.nu am dat nimic pana acum pensie alimentara.acum o saptamana am plecat cu iubitul in strainatate ca sa muncesc si am plecat pe fuga si nimeni nu a stiut ca am plecat.acum fostul sot vrea sa ma dea in judecata sa ma decada din drepturile parintesti pt ca spune el ca i-am abandonat a 2 a oara si nu am platit pensia alimentara desi noi ne-am inteles altfel la notar.ce sanse sunt sa ma decada din drepturi?eu nu vreau sa renunt la baieti desi sta cu tatal.asa ne-a fost intelegerea pt ca avea conditii mai bune si avea cine sa il ajute cu copiii.eu nu i-am lasat,am plecat tot pt ei sa muncesc pt ca in romania nu ma descurcam cu datoriile avand si rata la banca facuta cand eram impreuna la care eu sunt proprietar si el imputernicit.va rog din suflet sa imi raspundeti ce pot face.eu vreau sa imi vad copiii dar nu imi da voie,nu imi spune daca sunt bine cand intreb de ei
Cel mai recent răspuns: Iulia tatiana , utilizator 22:05, 21 Martie 2019
Nu vă “decade” nimeni din drepturi, fostul soț n-are calitate procesuală activă să ceară așa ceva.
Dacă veți avea bani, n-ar strica să contribuiți la creșterea și educarea minorilor.
Eu i-am spus ca o sa ii trimit bani ca o sa contribui dar el imi tot spune ca i-am lasat si ma da in judecata precum ca i-am abandonat si nu am platit pensia alimentara pana acum desi cat am fost in tara nu a avut pretentia asta sa ii dau vreun ban pt ca eu ii luam cand vroiam si contribuiam amandoi cu bani in cresterea lor dar acum s-a sucit pt ca am plecat in afara sa muncesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista decaderea din drepturile de parinte? razvan38 razvan38 in ce situatii si cum se concretizeaza decaderea din dreptul de afi parinte? stiu din cazurile televizate ca sunt decazuti din drepturi parintii care abuzeaza ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Adoptie dupa casatorie a copilului fostului concubin de catre sot Angel007 Angel007 Buna am si eu o mare dilema, am custodia copilului meu si tatal lui avea drept de a il vizita, ceea ce nu a facut de cativa ani, eu casatorindu-ma recent si ... (vezi toată discuția)