avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA fara certificat digital in SPV
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA fara certificat digital in SPV

Buna ziua. M-am inregistrat in Spatiul Privat Virtual de la ANAF folosind CNP. Scopul era sa vad informatii despre PFA-ul meu. Mai precis ce declaratii trebuie sa depun, ce mai am de platit, .... Dar nu am vazut astfel de informatii.

Am observat ca se pot solicita informatii, dar tot legate de CNP.

In sectiunea de <Intrebari si raspunsuri> de pe site-ul ANAF despre SPV este intrebarea

21 Am un PFA. Ca sa ma inregistrez in SPV:
1. accesez optiunea ,,persoane fizice'' ?;
2. folosesc CUI sau CNP ?;
3. este necesar certificatul digital?

Si raspunsul:
Pentru înregistrarea în SPV este necesar sa accesați secțiunea ”persoane fizice”. Înregistrarea se face pe CNP, utilizând un act administrativ emis de ANAF începând cu anul 2013. În acest caz nu este necesar sa dețineți un certificat calificat. În situația în care sunteți plătitor de TVA sau de impozit pe salarii și contribuții de asigurări sociale este necesară înregistrarea pe CUI în baza unui certificat calificat.

De aici eu inteleg ca inregistrarea prin CNP este suficienta pentru a vedea si informatii de PFA (eu neffind platitor de TVA sau de impozit pe salarii ... cum scrie acolo).

Nu am certificat digital ca sa folosesc inregistrarea ca persoana juridica.

Intrebari.

1. Exista o modalitate de a vedea informatiile legate de PFA prin inregistrarea cu CNP ?

2. Informatiile despre CNP/PFA se pot obtine doar prin solicitare (sectiunea <Solicitari>) ? Nu se vad direct undeva fara a solicita ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:11, 22 Martie 2019
Nu veti putea fara a le solicita. Vedeti pentru inceput declaratia unica depusa si recipisa cu confirmarea depunerii fara erori de validare. Nu va trebuie certificat de semnatura electronica caci acolo intrati cu numele si parola contului deschis pe cnp.
Nu o sa va spuna acolo ce declaratii trebuie sa depuneti ci va arata ce ati depus si ce ati platit.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont spv pentru pfa pe baza de cnp. este necesar un cont nou în spv pe baza de cui? anageo22 anageo22 Bună ziua! Sunt înregistrată ca persoană fizică autorizată (PFA) și totodată înrolată de mai mulți ani în SPV (ANAF) pe bază de CNP. Am comunicat ... (vezi toată discuția)
Cand se va putea depune d390 gratuit, fara certificat digital? adrianca adrianca De anul acesta, ANAF a decis ca 13 declaratii, printre care si D390, vor putea fi depuse numai online, in format electronic. Dar pentru a putea face asta, ... (vezi toată discuția)
Renuntare spv steef steef Buna ziua Detin o societate comerciala la care fostul contabil a facut cont in spv cu certificat digital. Din pacate cu fostul contabil nu mai pot sa iau ... (vezi toată discuția)