avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cont SPV pentru PFA pe baza de CNP. Este necesar un ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cont SPV pentru PFA pe baza de CNP. Este necesar un cont nou în SPV pe baza de CUI?

Bună ziua! Sunt înregistrată ca persoană fizică autorizată (PFA) și totodată înrolată de mai mulți ani în SPV (ANAF) pe bază de CNP. Am comunicat până în prezent cu ANAFul în legătură cu PFAul meu utilizând acest cont SPV. În cadrul PFA-ului desfășor activitate ocazional doar eu - așadar fără angajați. Nu îmi este clar dacă în temeiul OG 11/2021 trebuie să mă înrolez separat în SPV utilizând CUI-ul PFAului meu și dacă da, ce secțiune de pe pagina ANAF trebuie să folosesc? Persoane juridice sau persoane fizice? În cazul persoanelor fizice este necesar CNPul și sunt deja înrolată. Dacă ar trebui să mă înrolez în SPV ca persoană juridică, observ, este necesar un certificat digital care presupune costuri suplimentare care ar împovăra suplimentar venitul realizat prin PFA. Așadar, am nevoie de un cont SPV separat pe bază de CUI pentru PFA dacă deja dețin un cont care a funcționat până acum, doar că este pe bază de CNP? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Pfa fara certificat digital in spv mprv mprv Buna ziua. M-am inregistrat in Spatiul Privat Virtual de la ANAF folosind CNP. Scopul era sa vad informatii despre PFA-ul meu. Mai precis ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)
Pfa din 2012 avand c.u.i. voicudamian voicudamian Buna ziua sunt PFA din 2012 avand C.U.I. Am solicitat in febr. a.c. la ANAF inrolarea mea in SPV ca PF pe baza certificatului calificat obtinut de la certSIGN ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa traducator, inregistrat la administratia financiara sonia1978 sonia1978 Sunt PFA traducator, inregistrat la Administratia Financiara, in sistem real, neplatitor de tva, am CIF, nu CUI. Am obtinut semnatura electronica pe pfa, am ... (vezi toată discuția)