avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Închidere asociație fără bunuri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Închidere asociație fără bunuri

Bună ziua,
Am o asociație înființată de câțiva ani cu încă 2 persoane. Cele 2 persoane s-au retras si am rămas singur, cum pot face sa închid asociația? Menționez ca nu am avut activitate pe asociatie și nici nu avem bunuri ci doar banii depuși în banca pentru constituire. Este nevoie neapărat de lichidator? Lichidatorul trebuie plătit de mine? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
aurash29, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:37, 24 Martie 2019
Din pacate, spre deosebire de cazul societatilor functionand pe Legea 31 / 1990, la asociatiile functionand in baza OG 26 / 2000, legea nu prevede nicio varianta simplificata de dizolvare si lichidare, chiar daca nu exista nimic sau mai nimic ca active si nu exista niciun fel de datorii - aveti nevoie de lichidator ( practician in insolventa, ca tot ei fac si lichidarile de ONG) care trebuie platit de asociatia care se dizolva voluntar..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închidere asociatie Adrianro2019 Adrianro2019 Bună ziua, Care ar fi procedura pentru a inchide o Asociatie Culturală? Un ONG. Și cum se numește procedura? Lichidare, dizolvare,închidere? Asociatia ... (vezi toată discuția)
Lichidare ong DamianFlorea DamianFlorea Buna ziua, cum se procedeaza pentru lichidarea unui ong? Este adevarat ca in cazul in care contractul de comodat expira de mai mult de 3 luni asociatie este ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie faneduru74 faneduru74 Intr-un dosar privind dizolvarea unei asociatii instanta a acordat termen pentru \\"lipsa dovada publicare dizolvare\\". Ce este aceasta dovada si unde ... (vezi toată discuția)