avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Închidere Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Închidere Asociatie

Bună ziua,

Care ar fi procedura pentru a inchide o Asociatie Culturală? Un ONG. Și cum se numește procedura? Lichidare, dizolvare,închidere?
Asociatia are 3 membri, a fost făcută cu un scop care nu s-a îndeplinit și fonduri pentru a o întreține nu sunt.
Apreciez orice răspuns.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:34, 20 Septembrie 2022
Buna ziua,
Verificati Statutul Asociatiei si vedeti ce s-a mentionat acolo la incetare/dizolvare.
In paralel, verificati si Ordonanta nr. 26/2000.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
Georgiana Ciocoveanu, Avocat
dizolvare voluntara decisa de Adunarea Generala, depunere dosar la Judecatorie.... dizolvarea e urmata de lichidare de catre lichidatorul numit de Adunarea Generala, la finalul lichidarii asociatia e "radiata" din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor si acela e momentul in care oficial ii inceteaza existenta. Lichidatori sunt persoanele a caror titulatura actuala oficiala este "practician in insolventa" . De verificat, asa cum vi s-a spus , ce prevede Statutul ref. procedura de dizolvare si lichidare.... si prevederile relativ detaliate ale OG 26/2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare lichidare fundație carolmihai carolmihai Buna ziua doresc sa închid activitatea unei fundații. Dizolvarea se va face prin acordul majoritarii membrilor fondatori.fundatia nu are datorii la stat ... (vezi toată discuția)
Desfiintare asociatie kzsi77 kzsi77 Buna! Care este procedura de desfiintare a unei asociatii culturale? Avem o asociatie culturala in oras, care nu mai are nici o activitate si dorim sa o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare ong siveora19 siveora19 Ma intereseaza cadrul legal de dizolvare al unei asociatii culturale pe motiv ca membrii nu mai vor sa activeze. Au facut o adunare generala in care au fost ... (vezi toată discuția)