avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 PFA instalatii electrice si sanitare, reparatii, ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

PFA instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica

Buna ziua,

Doresc sa deschid un PFA pentru efectua instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica la locuinta clientilor.
Am experienta in acest domeniu de peste 15 ani, dar nu am o diploma.
As putea sa deschid un PFA fara o diploma de specialitate? Ce cod CAEN as putea folosi?


Multumesc anticipat si o zi buna va doresc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
catalin_utilizator67, utilizator
Cel mai recent răspuns: , 07:30, 23 Martie 2024
Mergeti la registrul comertului cu cartea de munca daca ati fost angajat in acesti ani pe aceasta meserie cu contract de munca si vedeti ce zic.
Folositi 4321 Lucrari de instalatii electrice Aceasta clasa include lucrarile de instalatii electrice in toate tipurile de cladiri si lucrarile de geniu civil : -instalatii (cablaje) electrice si de armaturi electrice -instalatii (cablaje) pentru telecomunicatii -instalatii (cablaje) pentru retele de calculatoare si televiziune prin cablu, inclusiv cu fibre optice -antene satelit -sisteme de iluminat -alarme de semnalizare a incendiilor -alarme antiefractie -iluminat stradal si semnalizatoare electrice -sisteme de iluminat al pistelor din aeroporturi Aceasta clasa include de asemenea: -conectarea (racordarea) aparatelor electrice si a echipamentului casnic, inclusiv sisteme de incalzire prin pardoseli Aceasta clasa exclude: -constructia liniilor de comunicatii si de transport a energiei electrice, vezi 4222 -monitorizarea si supravegherea de la distanta a sistemelor electronice de securitate, cum ar fi alarme antiefractie si alarme de semnalizare a incendiilor, inclusiv instalarea si intretinerea acestora, vezi 8020
4322 Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat Aceasta clasa include lucrari de instalatii sanitare, lucrari de instalare a sistemelor de incalzire si aer conditionat, inclusiv completari, modificari, intretinere si reparare. Aceasta clasa include: -instalarea in cladiri sau alte constructii de: -sisteme de incalzire (electrice, cu gaze si petrol) -cuptoare, turnuri de racire -dispozitive de colectare a energiei solare pentru obtinerea de energie, alta decat cea electrica -instalatii si echipamente sanitare -echipament si tubulatura pentru instalatiile de ventilatie si aer conditionat -armaturi pentru tevi de gaz -conducte de abur -sisteme de stins incendii (sisteme de sprinklere) -sisteme de aspersoare pentru peluze (suprafete cu gazon) -instalarea sistemelor de conducte Aceasta clasa exclude: -instalarea sistemelor de incalzire electrice prin pardoseli, vezi 4321
Fara diploma si autorizatii necesare, dvs. ca persoana nu veti putea presta legal activitati in instalatii electrice, de gaze si sanitare, de incalzire si de aer conditionat chiar daca veti fi proprietarul firmei.
Fiecare lucrare trebuie efectuata in baza unui contract de prestari servicii, va trebui sa dati garantii pentru a nu avea probleme cu protectia consumatorului si cu fiscul.
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării a persoanei fizice autorizate
[ link extern ]

Astfel, va trebuie documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf) şi/sau fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă experiența profesională, dacă aceasta este cerută, potrivit unor prevederi legale speciale
[ link extern ]
In cartea de munca am trecut:
-5 ani pe pozitia de maistru si
-10 ani pe pozitia de lacatus mecanic
De asemenea am si diploma de liceu profesional: prelucrator prin aschiere
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
catalin_utilizator67, utilizator
Diplomele trebuie sa ateste meseria - electrician, instalator instalatii sanitare, instalator de gaze, etc. pentru a putea presta activitatea, legal.

Alte discuții în legătură

Cod caen instalare/montare sisteme audio (fara supraveghere,monitorizare) bucuresti2014 bucuresti2014 Buna ziua, Am deja o societate pe care am preluat-o si as dori, ptr ca am cereri,sa -mi activez si instalarea/montarea unor sisteme audio (fara ... (vezi toată discuția)
Utilizare cod caen comert ContSters505156 ContSters505156 Buna ziua, Am rugamintea sa-mi comunicati, va rog frumos, daca pot utiliza urmatoarele coduri CAEN pentru comercializarea anumitor tipuri de echipamente, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa înființez un pfa . Maianu Maianu Doresc sa înființez un PFA . Ma puteți indruma ce coduri CAEN trebuie sa aleg pentru recondiționat uși ( vopsit și colantat) și pentru recondiționat ... (vezi toată discuția)