avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se constata cetatenia romana la nastere?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se constata cetatenia romana la nastere?

As dori sa stiu cum se constata cetatenia romana la nastere. Mai exact, daca mama mea este cetatean roman si tatal cetatean american si eu ma nasc in SUA, dar mama mea nu face niciun demers pentru a mi se constata si cetatenia romana, eu am dobandit cetatenia romana sau nu?
Se constata automat sau trebuie facut un demers?
Daca am implinit 18 ani, dar nu am niciun act care sa dovedeasca cetatenia romana, trebuie sa indeplinesc conditiile de dobandire a cetateniei romane (ex: sa fi locuit 8 ani pe teritoriul romaniei etc.)? Sau sunt oricum cetatean roman?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:23, 23 Martie 2019
Pe certificatul dvs.de nastere ar trebui sa fie trecut numele mamei precum si cetățenia...
Ar trebui sa mergeti cu toate actele la biroul consular/ambasada Romana si sa discutati cu dumnealor
Dobandirea cetateniei romane prin nastere este un fapt pe care nu-l poate schimba nimeni. Cum faceti dovada acestui fapt va priveste. Conditia este ca cel putin unul din parinti sa fi fost cetatean roman in momentul nasterii dvs.

Ce ar mai putea fi: in RSR cetatenia romana putea fi retrasa "transfugilor". Vedeti daca nu cumva mama dvs. nu mai era cetatean roman in momentul nasterii dvs. A fi fost cetatean roman inainte sau/si dupa asta nu conteaza, conteaza doar in momentul respectiv.

Niciunui cetatean roman nu-i poate fi interzis sa intre in Romania. Eventual puteti fi amendat ca n-aveti acte de identitate valabile, dar de ex. a avea pasaport american sau pasaport de apatrid ar fi suficient pentru identificare (nu e musai sa aveti acte de identitate romanesti).
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie adult din parinti romani, nascut in strainatate alexandrany alexandrany Buna seara, As avea urmatoarea intrebare: Un adult cu cetatenie straina, din parinti romani este automat considerat cetatean roman sau trebuie sa aplice ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate pentru cetateni straini BogdanFl BogdanFl Am depus actele de plecare in SUA in anii 80 si mi s-a eliberat un pasaport fara cetatenie. Buletinul mi-a fost retinut la Securitate. In SUA la primirea ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)