avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie minor din Spania in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie minor din Spania in Romania

copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si copilul)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:32, 14 Aprilie 2013
Va trebui sa solicitati de la ambasada/consulat un titlu de calatorie pt copil
Cetastenia copilului? Faceti-i pasaport.
Nu pot sa ii faca pasaport pana nu obtin certificat de nastere romanesc - fie de la consulat, fie din tara.
Daca se grabesc titlul de calatorie este varianta rapida, pentru a-l obtine e suficient certificatul de nastere spaniol.
Cetatenia copilului???
Fiind cu parinti romani am raspuns considerand ca e romana chiar daca nasterea lui nu este inca inscrisa in registrele noastre de stare civila .
Nu scrie niciunde ca ar fi cerut cetatenie spaniola, ca sa poata obtine pasaport spaniol; din cate stiu nici nu i se acorda daca nu o cer parintii (la minim un an de la data nasterii).
Poate revine utilizatorul cu amanunte :)

Alte discuții în legătură

Cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in spania, mama cetatenie romana, tatal cetatean spaniol luciana2901 luciana2901 Am urmatoarea speta: Din concubinajul numitei A, de cetatenie romana, cu numitul B, cetatean spaniol, a rezultat un copil, nascut in Spania,care a fost ... (vezi toată discuția)
Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)