avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita copii

Buna ziua!
In urma divortului la notar,am hotarat ca tatal sa respecte un program de vizita pentru copii;insa acesta nu l-a respectat deloc,nu vine deloc in vizita la ei.
Exiata vreo cale legala in care acesta sa fie obligat sa vina sa petreaca si timp cu copiii lui?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:13, 28 Martie 2019
Vorbim despre dreptul la legături personale care nu este și o obligație, decât poate morală.
Are însă obligația de a-i plăti pensia!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu, situatia se prezintă asa cum s-a arătat mai sus.In prezent, asa se prezintă situația dar nici nu s-a judecat nimeni pe baza de argumente juridice serioase pe asa ceva.
Pentru a se obtine ceea ce vreti ar trebui intentat un proces bazat pe studii juridice aprofundate si analiza nu trebuie limitată doar la dreptul familiei ci si dincolo de acesta fiind necesare argumente suplimentare.
Personal, nu am facut studii juridice pe aceasta tema întrucât nu am avut solicitare dar ar putea exista posibilitatea de a se ajunge la obligarea tatălui.
Analiza poate pleca si de la ideea ca tatăl având un program de vizita si neexercitandu-l încalcă atat drepturile minorului cat si ale mamei pe.considerentul ca mama nu poate pleca din tara cand are tatăl program de vizita si de aceea ar trebui lămurit juridic daca nu ar trebui ca tatal si isi exercite dreptul sau sa il piardă prin hotărâre judecătorească.

Este însă un proces cu grad de complexitate foarte ridicat, de mare finețe juridica si fara argumente juridice pertinente nu veti castiga procesul.
Fiind vorba de drepturi pure si nu de un simplu proces de dreptul familiei judecătorii vor fi foarte solicitați din punct de vedere juridic ceea ce nu prea se intampla in procesele pe.familie si minori acestea fiind mai mult procese formale.
Dacă încercați un proces fără a avea avocat care sa faca o analiza aprofundată anterioara il veti pierde întrucât trebuie invocate argumente juridice solide si inteligente.O încercare asa doar de dragul încercării va fi sortita eșecului.

Pe de altă parte, din punct de vedere psihologic, deschiderea unui proces împotriva tatălui care ar risca sa isi piardă dreptul la vizita ar putea avea efectul.dorit de dvs.Am în vedere ipoteza de a încerca un proces care sa il faca sa conștientizeze situatia si temerea lui ca isi va pierde dreptul la vizita.In acest caz am în vedere situatia de a încerca un proces doar ca sa devina si el atent dar nu ca sa il castigati, caz în care v-ati permite să angajați avocat deoarece nu s-ar folosi de avocat argumente de mare finețe juridică, asa cum am arătat în primele paragrafe.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord fara program de vizitare minor iuliadaniela iuliadaniela Buna seara, Am divortat prin acord anul acesta in martie.Nu am stabilit un program de vizitare.Au existat tot felul de neintelegeri privind vizitarea si a ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in urma cu 13 ani am divortat de fosta sotie si in ... kasoni kasoni Buna seara! In urma cu 13 ani am divortat de fosta sotie si in urma divortului cresterea celor 2 copii care erau minori mi-a fost mie incredintata,ei ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea custodiei comune Florina.Oprescu Florina.Oprescu Buna ziua! Situatia mea sta in felul urmator, sunt divortata de tatal copilului din luna Aprilie a acestui an, instanta de judecata ne-a dat custodie ... (vezi toată discuția)