avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! In urma cu 13 ani am divortat de fosta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! In urma cu 13 ani am divortat de fosta sotie si in ...

Buna seara! In urma cu 13 ani am divortat de fosta sotie si in urma divortului cresterea celor 2 copii care erau minori mi-a fost mie incredintata,ei revenindu-i obligatia platii unei pensii modeste fata de cei doi coipii si custodia comuna.Mentionez ca program de vizita nu a existat niciodata in cei 13 ani si nici nu a acceptat vreodata vreun contact cu cei doi copii care azi au 21 de ani si 18 ani,Nu s-a implicat deloc in cresterea si educarea copiilor.Acuma cei doi copii ajunsi deja la varsta majoratului ar vrea sa deschida un proces impotriva ei pentru neimplicarea in cresterea si educarea lor obligatie pe care ar fi avuto din moment ce am avut stabilita custodia comuna,Intrebarea mea e urmatoarea; Se poate deschide proces pentru asa ceva? Mai mentionez ca acea pensie simbolica o platea si nu o platea,
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate deschide proces pentru orice, important e ce ceri, cum argumentezi, ce probe ai si pe ce te bazezi, o lege aplicabila.
Eu as zice sa incerce, ar fi poate o premiera sa se obtina daune morale pt neglijenta grava din partea mamei.
Apelati la un avocat.
Si daca nu castiga, poate ar fi o palma pe obrazul mamei.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șanse infime ,sa își vadă de viata lor liniștiți și sa nu piardă timpul cu acțiuni sortite esecului.Ecista o vina morala a mamei dar legal atât.. Dvs aveati obligatia sa solicitați pensia,,, simbolica"pt copii,sa o executați silit dacă nu plătește,sa solicitați majorarea acesteia etc..Acum ca majori pot solicita plata pensiei pe durata continuării studiilor etc.


Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul ... iDorin iDorin În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul copiiilor la mamă și custodie comună. Mai mult, am rămas în aceeași casă cu fosta soție ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor conpama conpama Am si eu o intrebare legata de pensia de intretinere: Am divortat in 2009si, pentru ca nu am specificat in intimpinare data de la care sa se plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)