avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncă

Bună seara!De trei zile m-am angajat la Mega Image,dar nu am semnat nici un contract.Nu trebuia să semnez încă din prima zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:46, 14 Aprilie 2019
contractul se semneaza inainte de prima zi de munca.....verificati daca aveti contract incheiat...daca nu ati semnat nimic atunci sa nu lucrati la negru.daca ati semnat si nu va dat un exemplar atunci solicitati in scris acest lucru.Sunt obligati conform codului muncii sa va inmaneze un exemplar din contract in original inainte de angajare.
1. Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

2. Solicitati angajatorului in scris sa va elibereze un exemplar de pe acesta.

3. Pentru "munca la negru" sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp trebuie semnat contractul de munca? Tania58 Tania58 In cat timp se poate semna contractul de munca pentru o persoana care a fost angajata pe 20 ianuarie si pana acum nu a semnat contractul? Poate dura mai mult? ... (vezi toată discuția)
Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu ... Mary.... Mary.... Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu vrea sa mi l dea... Ce pot face in cazu acesta, deoarece apar ca angajatq la firma lui. de anu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nesemnat dar inregistrat... Sophia1975 Sophia1975 Ce riscă angajatorul meu dacă un an intreg de zile nu mi-a dat să semnez contractul individual de munca, fișa postului și ROI? I le-am cerut insistent si ... (vezi toată discuția)