avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Am gasit un anunt pe internet in care o doamna pe nume Alison dona spre adoptie pui de maimuta Capucin! am contactat-o pe acea doamna si mi-a zis ca daca vreau un pui trebuie sa mi-l trimita cu un avion de la agentia Petsonthego deoarece nu puteam sa ma duc sa il iau direct cu masina caci erau microcipatzi insa aceasta firma iti transporta animalutul direct la usa contra unui cost de 65 de euro bani ce trebuiau trmisi catre agentie prin westernunion iar la intrebarea cui si de ce trimit banii eu trebuia sa raspund " unui prieten pentru o donatie unei rezervatii de animale salbatice!" ...transportul trebuia facut din craiova in iasi ..dar banii pe care ii depuneam eu ajungeau in Cameroon! citind pe internet am gasit caz identic cu al meu doar ca schimbul se facea cu un catelus!tot de catre aceasta doamna care se presupune ca e in romania ca om de stiinta care isi schimba locatia ,si , deoarce proprietanrul nu ii permite sa ia animalutele decide sa le dea spre adoptie! Iar daca ii propui sa vii sa iei animalutul. direct de la dumneaei insista sa il trimita cu acea firma fantoma! Ce se poate face in aceasta situatie?:((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:40, 23 Noiembrie 2009
Este clar un caz de inselaciune. Insa , asa cum imi imaginez, doamna Alison, nu si-a dat in afara acestui nume , si datele de identificare. Va va fi greu sa demonstrati ceva, in opinia mea. Si chiar daca....at i mentionat ca plata reprezinta o donatie. In plus, platile prin westernunion nu necesita asemenea date. Totusi, urmariti cazul , vedeti si ce s-a intamplat in celalalt caz similar , poate exista vreo cale ca macar aceste acte de inselaciune sa fie stopate.
Eu nu inteleg ceva.
Cum ridica banii?
Trebuie sa existe un nume pt ca altfel nu poate ridica banii.

Daca aveti certitudinea ca este vorba de o infractiune puteti face plangere penala si ati trimis banii.
Veti afla apoi care este situatia.

Puteti face si denunt.

avocat Claudiu Lascoschi
Din cate stiu, exista o procedura simplificata in cazul transferului de bani prin westernunion, in sensul ca, banii sunt depusi de expeditor, la o banca din tara respectiva, care este afiliata la sistemul de transfer. Apoi, expeidtorul comunica numele primitorului, eventual o parola. I se da un cod al tranzactiei pe care trebuie sa-l transmita telefonic destinatarului. Acesta se poate prezenta deja la ghiseu pentru a-si ridica banii trimisi. Totul dureaza cinci-zece minute. Important este deci ca destinatarul sa cunoasca acel cod prin care se efectueaza tranzactia.
Trebuie sa il legitimeze si sa il identifice chiar daca stie parola.
Cel putin asa este in Europa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fraude pe net Cristiano43 Cristiano43 Stimati Domni si Doamne..astazi am fost TILHARIT PUR si SIMPLU de catre o persoana din tara(mi-a zis k este din sibiu) prin intermediul WESTERN UNION....a ... (vezi toată discuția)
Frauda cu buletinul dragosrazvan dragosrazvan Buna ziua am si eu o problema , un prieten ma rugat sa scot niste bani trimisi prin WesternUnion care ar fi trebuit sa fie de la mama lui dar pe urma am ... (vezi toată discuția)
Inselaciune prin internet emiliano zapata emiliano zapata Buna ziua tuturor!As dori sa fiu ajutat si eu intr-o chestiune legata de o inselaciune prin internet: m-am inteles cu o persoana pe care am cunoscut-o pe ... (vezi toată discuția)