avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma unui partaj judiciar cu sora mea, am obținut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma unui partaj judiciar cu sora mea, am obținut apartamentul și i-am plătit sulta datorată, însă ea nu vrea să meargă la notar pentru a da declarație în acest sens. Ce e de făcut în acest caz?

In urma unui partaj judiciar cu sora mea am obținut apartamentul și i-am plătit sulta care i-se cuvenea . Am făcut intabularea și cadastru , dar la sarcini apar cu sulta . Mă afectează cu ceva acest lucru ?Ce este de făcut in acest caz , ținând cont că sora mea este de rea credință și nu vrea sa meargă la notar ptr a da o declarație ca a primit sulta ? Multumesc anticipat ptr răspunsuri .
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: florindolcianu , utilizator 21:04, 20 Aprilie 2019
Ce dovada aveti ca ati platit sulta ?
Am o adeverința de la bancă , cu ștampila băncii in care se specifica sulta din sentința civilă din dosarul nr... , nr de cont , titularul
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti programare la notar , apelati la un executor/avocat pt o notificare - o notificati sa se prezinte in ziua de, ora, notar pt a da declaratie cu privire la incasarea sultei, cu specificare ca altfel va adresati instantei si va plati si cheltuielile de judecata.
Va adresati instantei sa constate ca s-a achitat sulta si sa se dispuna radierea.
Va fi puțin mai dificil deoarece niciuna din noi nu locuim in Ro .
Se poate ca ea sa meargă la un notar în țara care locuiește și sa dea aceasta declarație , iar eu sa o traduc in Ro ? Cu toate că la răutatea care o are nu o sa vrea sa meargă .
Oricum , va multumesc ptr răspuns .

Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine la ambasada sau la consulat.
Poate si la notar, apoi tradusa in romana si supralegalizata.

Alte discuții în legătură

Plata sultei valtraudi valtraudi buna seara,va rog sa-mi da-ti un sfat referitor la plata sultei.eu nu sant in tara si ar putea o alta persoana sa plateasca sulta in locul meu ?se poate fara ... (vezi toată discuția)
inchidere cont dupa ce am platit datoria bancii corina51 corina51 Buna ziua. Va supun atentia in urmatorul caz: ginerele meu m-a mandatat prin procura notariala sa-l reprezint in orice situaitie, notarul specificand , dupa o ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)