avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sultei

buna seara,va rog sa-mi da-ti un sfat referitor la plata sultei.eu nu sant in tara si ar putea o alta persoana sa plateasca sulta in locul meu ?se poate fara procura?se poate face plata sultei in fata notarului?adica persoana respectiva in numele meu sa dea banii ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:43, 14 August 2011
plata sultei si incheierea documentelor aferente acestei situatii se fac personal. Daca nu sunteti in tara nu puteti "scapa" fara procura in care sa delimitati exact "ce are de facut" cel imputernicit.
nici un notar nu va accepta ca plata sultei sa se faca de catre "o presoana de incredere" fara un act justificativ in acest sens, in speta o procura.
puteti sa imputerniciti persoana in cauza printr-o procura data la ambasada sau consulatul din tara in care sunteti dvs acum.

Nu are importanta cine plateste efectiv sulta; nu va trebuie procura - si am sa va explic si de ce: dovada platii sultei se face prin semnatura celui care are de primit sulta.

Deci, respectiva persoana (cea careia trebuie sa-i platiti) se prezinta la notar cu actul sau de identitate valabil si declara ca a primit integral de la dvs. .... (nume, prenume, cnp, domiciliu, serie/numar act de identitate) prin numitul ..... (iarasi date personale), suma de .... (cifre si litere) reprezentand sulta datorata in baza .... (felul actului prin care s-a stabilita plata sultei) si ca nu mai are nicio pretentie de la dvs., de nicio natura, prezenta sau viitoare cu privire la acea suma.

O asemenea declaratie serveste, spre exemplu, la a radia sulta notata in cartea funciara dupa un partaj voluntar...
Nu este necesar sa achitati in fata notarului, ci la un executor judecatoresc.
Persoana care vrea sa va ajute sa mearga la un executor, care o va indruma cum sa consemneze la CEC sulta, ..."pe seama si la dispozitia..."
Apoi, daca sulta este notificata la OCPI, cu originalul chitantei de plata va trebui radiata mentiunea sultei.
Luati legatura cu un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Radiere notari carte funciara icarmi icarmi In urma unei sentinte din 15.10.2007 de iesire din indiviziune mi s-a stabilit o sulta de 527.1 lei in favoarea unei persoane LM de existenta careia nu stim ... (vezi toată discuția)
Sulta apartament .... buna ziua , acum 7 ani am cumparat un apartament , in cartea ... lori_ultras lori_ultras Buna ziua , acum 7 ani am cumparat un apartament , in cartea funciara am o sulta de 1300 euro catre un mostenitor care nu a fost gasit la acel moment . in 2015 ... (vezi toată discuția)