avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie disciplinara la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie disciplinara la locul de munca

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: sotul a muncit la o societate din data de 10 ianuarie pana pe 10 aprilie. Fix pe data de 10 a anuntat ca nu mai vrea sa mai lucreze la ei, cu o zi inainte, pe data de 9 aprilie se implineau acele 90 de zile in care un angajat poate sa renunte la contractul individual de munca, cu notificare. Colega lui de la HR i-a spus ca a depasit cu o zi termenul si ca nu i se mai accepta acea notificare si ca este obligat sa stea in preaviz. El i-a spus ca nu poate sa stea decat o sapt, ei voiau sa stea mai mult, nu au vrut sa ii accepte demisie cu acordul partilor si in urma tuturor "ambitiilor" pe care si le-au pus ei cu el l-au bagat la comisia disciplinara cum ca nu si-a respectat contractul si nu a stat in preaviz. Am 2 intrebari: 1. Este legal ceea ce s-a intamplat chiar daca el a anuntat in a 91-a zi ca nu mai vrea sa munceasca la ei si 2. Pana nu se rezolva aceasta situatie, el poate sa se angajeze in alta parte? Pt ca are o alta oferta de munca si nu stiu daca i s-a incheiat contractul in partea cealalta ca nici nu ii raspunde la telefon fata de la HR de vreo 2 saptamani ca sa ii comunice situatia lui. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 6 Mai 2019
Buna ziua.
De angajat...se poate angaja fara probleme, chiar daca nu are celalalt contract încheiat.
Cat despre cercetarea disciplinară...poate fi cercetat pentru absente nemotivate de la serviciu, daca nu a depus notificarea in termenul celor 90 de zile de proba
AnaEva a scris:

....Am 2 intrebari: 1. Este legal ceea ce s-a intamplat chiar daca el a anuntat in a 91-a zi ca nu mai vrea sa munceasca la ei si 2. Pana nu se rezolva aceasta situatie, el poate sa se angajeze in alta parte? Pt ca are o alta oferta de munca si nu stiu daca i s-a incheiat contractul in partea cealalta ca nici nu ii raspunde la telefon fata de la HR de vreo 2 saptamani ca sa ii comunice situatia lui. Va multumesc!


1. Este corecta abordarea angajatorului sa refuze notificarea, daca s-a depasit termenul de depunere.

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

3. Sotul dvs. poate depune o solicitare scrisa la angajator pentru a i se comunica decizia de incetare a c.i.m.
In cazul in care nu i se comunica, poate sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Vera23 Vera23 Cine ma poate ajuta? Mi-am gasit un job mai bun si vreau sa plec de la actualul loc de munca. Problema este ca actualul angajator nu este de acord sa plec ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate Madalin196 Madalin196 Buna ziua...as dori de la 1 septembrie sa ma angajez in alta pare si eu sunt in preaviz pana pe 7 septembrie la actualul loc de munca..ei nu vor sa imi incheie ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Mmelanie Mmelanie Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. Nu mi s -a dus la cunostinta cand m-am angajat ca contractul va fii pe perioada ... (vezi toată discuția)