avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 3 absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

3 absente nemotivate

Buna ziua...as dori de la 1 septembrie sa ma angajez in alta pare si eu sunt in preaviz pana pe 7 septembrie la actualul loc de munca..ei nu vor sa imi incheie de azi contractul amiabil si daca plec acasa si o sa am 3 nemotivate nu imi inchid contractul imediat disciplinar ei vor sa imi suspende activitatea pe timpul procesului disciplinar..ce pot sa fac in situatia asta ca pana joi sa am contractul incheiat sa ma pot angauja in alta parte?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 29 August 2018
Suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare prealabile nu mai este posibila, intrucat textul de lege a fost declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 261/2016.

Nu este nicio problema daca nu aveti c.i.m. inchis pana cand incepeti activitatea la noul angajator , deoarece orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Mi sa spus ca nu neaparat imi incheie contractul dupa 3 absente nemotivate ..o sa il incheie dupa perioada de preaviz..este legal?
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, este corect cum a decis angajatorul.
Dar este vreo problema daca ma angajez in momentul acesta?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu este nicio problema daca va angajati in alta parte.

Alte discuții în legătură

Contract de munca alex83 alex83 Buna ziua..lucrez la o agentie de pariuri..si intre timp mi-am depus cererea de demisie fara sa specific perioada de preaviz..motivul demisiei este ca mi-am ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! as dori sa plec de la locul de munca actual ! ideea ... BogdanU3 BogdanU3 Buna seara ! As dori sa plec de la locul de munca actual ! Ideea e ca eu am anunțat pe șefa pe data de 25 Septembrie ca vreau sa îmi dau demisia și ca pot ... (vezi toată discuția)