avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Adeverință medicală apt pentru a preda în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Adeverință medicală apt pentru a preda în învățământ

Medicul de familie poate să îmi elibereze o adeverință medicală din care să rezulte că sunt apt pentru a preda în învățământ dacă sunt în evidență cu epilepsie (crize polimorfe, cod diagnostic ,373)? Dacă nu, unde trebuie să mă adresez pentru a o obține?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:33, 30 Mai 2019
Aptitudinea in munca se stabileste numai de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma/ scoala are incheiat contract de prestari servicii medicale, in urma unei examinari medicale efectuate in baza solicitarii scrise a angajatorului si a fisei cu riscuri profesionale emisa de angajator. Se respecta prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art. 4 (1) Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii.
-art. 16 (1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
-art. 17 Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se completează numai de către medicul de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
Examinarea medicala pentru cadre didactice se efectueaza conform prevederilor din
Fisa nr. 138. Personal didactic din instituţii de învăţământ
Examen medical la angajare:
- examen clinic general
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori)
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori) - anual
Contraindicaţii:
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
- tulburări psihice de orice natură
- balbism, disartrie
- tulburări de comportament
- boli infectocontagioase în evoluţie
- alcoolism cronic.
Medicul de familie va poate elibera o adeverinta din proprie initiativa sau la solicitarea medicului specialist de medicina muncii in care sa mentioneze afectiunile cu care sunteti inregistrata in dosarul medical aflat la cabinetul medicului de familie.
-art. 16
(6^1) Medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie adeverinţă/ scrisoare medicală care să ateste starea de sănătate a viitorului angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)
Buna ziua !!!pt cine poate sa mi da un raspuns pentru niste elevi ... alexandrubt13 alexandrubt13 buna ziua !!!pt cine poate sa mi da un raspuns pentru niste elevi este normal ca intr o scoala sa fie angajat cu norma intreaga pe un post de personal auxiliar ... (vezi toată discuția)
Sanatate si securitate in munca gherghelmariana gherghelmariana Am 54 ani,lucrez in invatamant-cadru didactic titular , am vechime totala de36 ani(din care 20-in invatamant). In urma unor investigatii medicale am fost ... (vezi toată discuția)