avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare

O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:20, 6 Decembrie 2019
Legea sponsorizarii prevede ca se pot sponsoriza activitatile derulate in Romania, deci daca acea entitate are activitati in alte state, ele nu pot fi sponsorizate de un sponsor roman
Vreau să sponsorizez un student român, să-l ajut financiar, el desfășoară studii în Anglia, dar are probleme financiare și nu își poate plăti taxa anuală.
Am voie să îl sponsorizez cu 5%? Sau se consideră că el desfășoară activități în afară?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
Petrovic, utilizator
Nu inteleg problema. Daca sunteti FUNDATIE, de ce nu dati acel sprijin financiar ca DONATIE ( nu aveti nicio conditionare sau limitare) ci vreti sa il dati ca SPONSORIZARE ( care are o gramada de conditionari si limitari, mai ales cand beneficiar ar urma sa fie o persoana fizica)? Si de unde procentul acela de 5%? 5% din ce?
Scuze, eu cel cu 5%, nu sunt fundatia, nu eram cel care am initiat aceasta discutie, m-am bagat in seama pe nespusa masa.
Eu vorbeam din punctul de vedere al unui PFA, nu sunt eu fundatia; ar fi trebuit sa creez o noua discutie pentru nelamuriea mea...

radumititean a scris:

Nu inteleg problema. Daca sunteti FUNDATIE, de ce nu dati acel sprijin financiar ca DONATIE ( nu aveti nicio conditionare sau limitare) ci vreti sa il dati ca SPONSORIZARE ( care are o gramada de conditionari si limitari, mai ales cand beneficiar ar urma sa fie o persoana fizica)? Si de unde procentul acela de 5%? 5% din ce?

Oricum, pentru a putea sponsoriza o persoana fizica, ea trebuie sa indeplineasca o serie de conditii speciale, inclusiv sa aiba acea recunoastere de la un ONG de profil cum ca desfasoara o activitate de interes public in unul din domeniile enumerate in lege - ceea ce e discutabil daca e cazul la un student, ca textul legal este pentru a putea fi sponsorizati cei care presteaza ceva in acele domenii, nu cei care beneficiaza... poti sponsoriza medicii, nu pacientii, poti sponsoriza asistentul social, nu persoana defavorizata de care se ocupa... Daca are acea recunoastere si am considera ca indeplineste cerintele legale, ar fi mai simplu sa o sponsorizati prin intermediul acelui ONG care i-a acordat oficial recunoasterea, si se rezolva asa neclaritatea....

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Fundatie Tzimpirika Tzimpirika Buna ziua, Societatea la care lucrez a infiintat o fundatie. Partenerii de afaceri au virat la sfarsitul anului trecut cei 20% din impozit. Este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare și redirecționare Petrovic Petrovic Sunt PFA în regim real și cu TVA; am depus declaratia unica pe 2019, nu am facut sponsorizare si nu am redirectionat cei 2%. Vreau sa va intreb, mai pot ... (vezi toată discuția)