avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare

O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:20, 6 Decembrie 2019
Ar trebui sa faceti un minim efort de informare, altminteri nu puteti intelege ce vi se spune, Prin definitie mecenatul poate fi in beneficiul doar a unei persoane fizice, nu doar ca nu e necesar, dar nici nu poate fi acordat unei persoane juridice, Daca faceti o donatie implicit incheiati un contract de donatie, cred ca nici asta nu intelegeti, ce anume inseamna incheierea unui contract, De fapt va referiti la intocmirea sau nu a unei forme scrise a contractului. Daca donati ca PFA da, aveti nevoie si de o forma scrisa a contractului, nu e suficient ordinul de plata sau dispozitia de plata. Daca ii donati ca simplu cetatean nu e nevoie neaparat de un document care sa consemneze drepturile si obligatiile partilor, daca e o suma de cateva sute sau mii de lei.... scrieti in ordinul de plata ca reprezinta donatie pentru.... ( ce sa faca donatarul cu acei bani....) Totusi e recomandabil sa faceti contractul de donatie in forma scrisa. Juridic va fi incadrat da varietate a donatiei numita "dar manual" si intra in vigoare numai cand se vireaza / inmaneaza efectiv banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Fundatie Tzimpirika Tzimpirika Buna ziua, Societatea la care lucrez a infiintat o fundatie. Partenerii de afaceri au virat la sfarsitul anului trecut cei 20% din impozit. Este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare și redirecționare Petrovic Petrovic Sunt PFA în regim real și cu TVA; am depus declaratia unica pe 2019, nu am facut sponsorizare si nu am redirectionat cei 2%. Vreau sa va intreb, mai pot ... (vezi toată discuția)