avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fundatie

Buna ziua,

Societatea la care lucrez a infiintat o fundatie. Partenerii de afaceri au virat la sfarsitul anului trecut cei 20% din impozit. Este obligatoriu sa inchei cu acestia contracte de donatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tzimpirika , utilizator 09:16, 18 Ianuarie 2010
Da este obligatoriu fie contracte de sponsorizare, fie donatie, daca nu sunt membri, altfel ar fi fost indestulator o decizie scrisa a fiecarui partener de afaceri in parte.
Sunt furnizori de servicii care au donat o parte din impozit...

Am inteles, trebuie sa fac contract... multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
Tzimpirika, utilizator
Tzimpirika a scris:

Buna ziua,

Societatea la care lucrez a infiintat o fundatie. Partenerii de afaceri au virat la sfarsitul anului trecut cei 20% din impozit. Este obligatoriu sa inchei cu acestia contracte de donatie?

Multumesc


Ce treaba are virarea a 20% din impozit cu contractele de donatie ? ... nu cumva este vorba despre campania de virarea a 2% ?
da, are legatura cu virarea unei parti din impozit catre ONG-uri, sponsorizari, etc.
persoanele juridice pot vira 20% din impozit iar persoanele fizice vireaza 2%.
vroiam sa stiu daca trebuie sa fac contract de donatie sau nu!
Nu cred ca se face contract de donatie in acest caz... iar potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, platitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scadea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii si/sau mecenatului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt în limita a 0.3% din cifra de afaceri
b) nu depăşesc 20% din impozitul pe profit datorat.

Este mai simplu sa incheiati un contract de sponsorizare ....:)

Alte discuții în legătură

Donatii din vanzari WhiteAnge WhiteAnge Buna ziua, As dori sa stiu si eu, daca detin un magazin online si o persoana X cumpara un produs vandut de Y cu 10 lei, din T.V.A. se poate redirectiona un ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare fefe48 fefe48 buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)
Directionare din impozitul pe profit catre ong-uri Annc Annc Bună ziua, Știți care este procedura de redirecționare a impozitului pe profit către ONG-uri? (vezi toată discuția)