avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atributii politie locala ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atributii politie locala ?

Ce atributii au mai exact cei de la politia locala ? Sunt aceste atributii unice si prestabilite sau pot varia la nivel local ?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:59, 20 Martie 2010
Ati studiat legea 218/2002 si legea 360/2002 ?

Atributiile sunt cele generale pe care le veti gasi in cele doua legi.
Da; problema este ca (din cate stiu) politia locala nu este de fapt politie, ci reprezinta fostii gardieni publici, caz in care nu li se aplica acele atributii.
Atributiile gardienilor publici stiu ca variaza in functie de contractul incheiat şi cu cerinţele celui care incheie contractul - deci nu sunt unele exacte.

Care este de fapt incadrarea acestei politii locale ? Sunt echivlentul gardienilor cum se vroia initial sau au fost incorporati efectiv in politie ?
va invit la o discutie mai ampla despre atributiile politiei comunitare, nu sunt fostii gardieni si nici nu e vorba de legile de mai sus, politia comunitara/ locala a preluat o parte din atributiile politiei nationale iar incepand de la data de 1 august 2010 se vor prelua si ceva din atributiile politiei rutiere [EDITAT]
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
@"buz_oianu"
Indiferent de parerile noastre,acestea pot fi exprimate in cel mai civilizat mod

Pe de alta parte,una este sa vorbim despre atributii(stipulate in legile despre care s-a facut vorbire) si alta despre competenta politistilor comunitari,care oricum am vrea sa o judecam,lasa de dorit,deoarece in aceste structuri au patruns multe foste cadre din politie si sistemul de siguranta nationala,care au fost scoase din sistem pe "usa din dos".
De fapt,in afara de incompetenta si lipsa de respect se mai pot spune multe despre acest "organism avorton" si nu de bine

Alte discuții în legătură

Norma de hrana pentru politistul local FIV70 FIV70 politistul local poate beneficia de norma de hrana? facand parte din structurile ce alcatuiesc dispozitivul:( de siguranta si ordine publica nu implica si ... (vezi toată discuția)
Aplicarea codului muncii pentru militarii angajati cu contract Antik Antik Militarii angajati pe baza de contract din cadrul Ministerului de Interne, fostii sergenti angajati in perioada 1999 -2003 erau asimilati functionarilor ... (vezi toată discuția)
Personal militarizat ContSters48647 ContSters48647 care este reglementarea legala care defineste termenul de personal militarizat? (vezi toată discuția)