avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal militarizat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal militarizat

care este reglementarea legala care defineste termenul de personal militarizat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 6 Februarie 2008
HG nr. 80/1992 cu caracter militar si nu se publica in Monitorul Oficial.
personalul militarizat = Militarii din cadrele permanente ale Ministerului Apararii nationale si Ministerului de Interne, gardienii publici , Garda financiara-personal militarizat
as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva:
contractul colectiv de munca la nivel national pentru anii 2007-2010 (adica cel aflat acum in vigoare) se aplica si salariatilor civili din armata?
situatia este urmatoarea: incepand cu 08.02.2008 primesc preaviz pt ca de la 01.03.2008 mi se desfiinteaza postul. intrebarea este daca in timpul preavizului merg 8 sau 4 ore la munca?
multumesc anticipat
Potrivit art.74 alin.3 din CCMN pe anii 2007-2010, in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Din punctul meu de vedere, salariatilor civili din unitatile militare li se aplica prevederile contractului colectiv de munca la nivel national.
daca politia comunitara provine din randurile gardienilor publici ei beneficiaza de sporul de 15% prevazut de HG281/1993, art.8B), cu modificarile si completarile ulterioare.

Alte discuții în legătură

Sef serviciu voluntar pentru situatii de urgenta delcos3 delcos3 Sint angajat pe aceata ocupatie,ma poate ajuta cineva cu salarizarea in acest domeniu, va multumesc (vezi toată discuția)
Spor de stres valentin75 valentin75 cum se poate obtine legal si ce pasi trebuiesc urnmati pentru a putea obtine spor de stres pentru o institutie publica unde se lucreaza foarte mult cu ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe aconomie pentru consilierii juridici debutanti claudiu_frr claudiu_frr Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 se aplica angajatilor din institutiile publice care nu sunt functionari publlici? A ... (vezi toată discuția)