avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prietenul meu și-a vândut telefonul unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prietenul meu și-a vândut telefonul unei persoane care a recuperat și distribuit poze nud cu mine. Am câteva date ale celui care a făcut asta, ce pot să fac?

Buna,
De o saptamana ma confrunt cu o problema. Recent prietenul meu a vandut un telefon unei persoane. Dupa cateva zile persoana respectiva a inceput sa imi scrie pe WhatsApp si mi-a trimis niste poze cu mine nud, facute de prietenul meu, cu acordul meu. Imediat a verificat ultima utilizare si ne-am dat seama ca persoana respectiva a intrat in posesia contactelor si fisierelor de pe telefon desi acesta a fost resetat inainte sa fie cumparat de el. L-a blocat ca sa nu il mai poata folosi. De atunci mi-au mai scris inca 2 baieti legat de pozele repesctive. Ceea ce ma ingrijoreaza si mi-e frica sa nu le distribuie si in alta parte daca avea acces si la contacte. Am prenumele, locatia din care a folosit telefonul si numarul de telefon al persoanei respective. Pot sa fac ceva in cazul asta?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:17, 4 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider că în acest caz trebuie sesizat Parchetul competent pentru a stabili dacă fapta întrunește sau nu conținutul constitutiv al infracțiunii de violare a vieții private, în varianta prevăzută și sancționată de art 226, alin 2 din Codul Penal.
Aveți dreptul de a vă constitui parte civilă în procesul penal sau de a solicita daune morale pe calea unei acțiuni în răspundere civilă delictuală, deci pe cale separată!
Nu aveti nicio dovada ca este din cauza cumparatorului telefonului. Poate fi pur si simplu un hacker care se distreaza pe seama lui. Sau pur si simplu hackerul a spart contul Google/iCloud, nu telefonul. Cumparatorul poate arunca telefonul intr-un lac pe motiv ca e blocat si adio dovezi.

Daca a blocat telefonul cumparatorului se face vinovat de distrugerea bunului altuia si/sau escrocherie si poate fi sanctionat civil sau penal.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un prieten care a vb cu o fata de 24 ani din bulgaria iar ... Melekxkskakx Melekxkskakx am un prieten care a vb cu o fata de 24 ani din bulgaria iar fata aceea ia trimis poze nud cu ea si prietenul meu ia trimis si el poze nud cu el baiatul are 15 ... (vezi toată discuția)
Poze nud trimise de fostul iubit Georgi manea Georgi manea In urma cu ceva timp am incheiat o relatie ,iar persoana respectiva nu a fost de acord si a vrut sa se razbune. In momentul despartirii, el a cerut telefonul ... (vezi toată discuția)
Fostul meu prieten a facut publice niste filmari din intimitatea noastră Biriș Georgiana-Maria Biriș Georgiana-Maria Buna ziua, Acus doua zile am fost sunata de o cunoștință care imi spunea că, fostul meu prieten i-a arătat niste filmulete din intimitatea noastră, acea ... (vezi toată discuția)