avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită TAXA CAUTIUNE LICITATIE PUBLICA
Discuție deschisă în Executare silită

TAXA CAUTIUNE LICITATIE PUBLICA

Vreau sa cumpar un imobil din blocul in care locuiesc si care a fost scos la licitatie publica. Nu stiu care este procedura. Poate cineva sa ma lamureasca daca voi primi inapoi cei 10% din valoarea imobilului depusi la CEC sub forma de cautiune inainte de inceperea licitatiei in cazul in care nu voi fi declarata castigatoare? astept un raspuns cat mai urgent de la voi!!!!
Cel mai recent răspuns: e11a , utilizator 18:44, 21 Mai 2006
Daca nu castigi licitatia, executorul (judecatoresc, bancar, fiscal, oricare ar fi) iti restituie cautiunea la cererea ta. In cazul in care castigi licitatia (adica devii adjudecatar), dar intervine o contestatie, care se judeca de instanta, s-ar putea sa mai ai de asteptat pana iti recuperezi banii depusi drept cautiune sau primesti actul de adjudecare, care reprezinta titlul tau de proprietate..
Daca dai mai multe amanunte, pot sa-ti raspund mai mult.
Locuinta nu este chine stie ce... dar pentru mine e ok. E intr-o zona nu prea buna a Bucurestiului, e un apartament de 2 cam conf II (35 m) si e si la etajul 10/10. Dar avand in vedere ca atat imi permit... asta vreau sa-mi cumpar. Crede cineva ca m vreo sansa sa castig licitatia? A mai trecut cineva printr-o asemenea situatie? Cat timp dureaza toata procedura si cum intru in posesia locuintei daca voi fi adjudecatar? Se poate sa dureze 1-2 ani cum am auzit de la altii? Multumesc mult!
Daca stie cineva care sunt cheluielile suplimentare ocazionate de o asemenea procedura (peste pretul de licitatie al locuintei). Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa cautiune licitatie publica e11a e11a Vreau sa cumpar un imobil din blocul in care locuiesc si care a fost scos la licitatie publica. Nu stiu care este procedura. Poate cineva sa ma lamureasca daca ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)