avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am adjudecat un apartament prin executare silită și ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. Mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei?

Buna ziua
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența
Pers executata am vorbit cu ea și vrea sa își achite credul și restul datoriiilor ca nu are mult pana in 30000lei și sa-și ridice ipoteca .nu m-ar deranja deoarece ar trebuie sa plec din țara cu serviciul.
Se poate face așa ceva și ce se întâmpla cu bănuții mei.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vasi2007 , utilizator 09:03, 27 Martie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Efectul adjudecarii este transmiterea proprietatii imobilului. Prin adjudecarea imobilului adjudecatarul devine proprietar. De la această dată, adjudecatarul are dreptul la fructe și venituri, datorează dobânzile până la plata integrală a prețului și suportă toate sarcinile imobilului. Cat priveste neplata pretului, dacă adjudecatarul nu depune prețul în termenul prevăzut, imobilul se va scoate din nou în vânzare în contul acestuia, la prețul de începere a licitației la care bunul a fost adjudecat, el fiind obligat să plătească cheltuielile prilejuite de noua licitație și eventuala diferență de preț. Adjudecatarul va putea să achite la termenul de licitație prețul oferit inițial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitație. Dacă la noul termen de licitație imobilul nu a fost vândut, fostul adjudecatar este obligat să plătească toate cheltuielile prilejuite de urmărirea imobilului. Suma datorată de fostul adjudecatar se stabilește de executor prin procesul-verbal de licitație, care constituie titlu executoriu. Această sumă se va reține cu precădere din garanția depusă. In plus, problema este ca toate aceste proceduri si organizarea lor, costa si cineva trebuie sa le plateasca. Legea nu reglementeaza razgandirea adjudecatarului, ci doar neplata pretului. Oricum, mergeti de mana cu debitorul, la executorul judecatoresc, si vedeti daca exista o deschidere amiabila (eu nu cred). Teoretic, dat fiind ca interesul de a stopa executarea silita este al debitorului, tot el ar trebui sa avanseze sumele respective, insa daca nu o va face, lucrurile se vor complica si mai mult.
nu asta m aintereseaza pe mn,bani am sa il achit!!
CUM SE POATE ANULA ADJUDECAREA FII EU CE CARE A CASTIGAT??
PERS CARE ESTE EXECUTATA LA CARE AM CASTIGAT LICITATIA,DORESTE SA-SI ACHITE TOATE DATORIILE LA EXECUTOR SI SA-SI RIDICE IPOTECA,IN CAZUT ASTA RAMANE ADJUDECAREA FARA OBIECT
,PE MN NU MA DEREANJEAZA ASTA ,DAR VREAU SA STIU CE SE INTAMPLA CU BANII MEI ,CA AM DEPUS DEJA JUMATE DIN BANI SI CEALALTA JUMATE O DEPUN PANA LA TERMEN DOAR DACA NU NE ANULEAZA ADJUDECAREA
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mesajul anterior aveti raspunsul. NU este un raspuns care sa va convina, insa asa stau lucrurile. Odata ce ati adjudecat imobilul nu va mai puteti razgandi fara sa pierdeti bani. Puteti sa nu platiti diferenta de pret si imobilul se va scoate din nou în vânzare, dvs fiind obligat să plătiti cheltuielile prilejuite de noua licitație (sumele se vor deduce din cele avansate de dvs pana acum). Pentru alte lamuriri detaliate, mergeti impreuna cu debitorul la executorul judecatoresc, pentru ca oricum trebuie sa o faceti (cineva trebuie sa plateasca toate cheltuielile de executare). Asta este tot.

P.S. Cititi si punctul 1.2 din Regulamentul forumului privind "Scrierea nejustificată cu majuscule ..."
Raspunsurile anterioare sunt partial bune referitor la intrebare. Persoana spune ca vrea sa plateasca si are banii sa achite integral, nu ca s-a razgandit, dar cel executat doreste sa-si achite datoria si ce face el in acest caz cu banii platiti ? Daca nu va raspunde cineva mai autorizat aici eu zic sa vorbiti cu executorul. In orice caz eu va recomand sa asteptati pana in ultimele zile si sa va achitati restul ca sa nu fiti penalizat mai ales daca va doriti locatia. In cazul in care cel executat isi achita datoriile, cu siguranta executorul va da un act in care va puteti primi toti banii in aceeasi zi. La fel cum procedati cand participati la licitatie, platiti 10% si vi-i retrageti daca nu castigati.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este important sa precizati data la care a inceput executarea silita si daca aceasta se supune regulilor Codului de Procedura Civila vechi sau cel nou.
Actul de adjudecare constituie titlu de proprietate pentru adjudecatar.
Dumneavoastra nu sunteti inca proprietarul imobilului scos la licitatie publica. In urma licitatiei ati fost declarat adjudecatar si s-a incheiat proces verbal de licitatie in acest sens.
Nu cunosc prea bine prevederile noului Cod de Pr. Civ., dar:
Conform Codului de Procedura vechi, adjudecatarul are un termen de 30 de zile (rog verificati termenele) sa achite pretul oferit (scazand cautiunea) dupa care executorul intocmeste Actul de adjudecare dar nu mai devreme de 15 sau 20 de zile. Debitorul POATE sa achite debitul si accesoriile (chelt. de executare) pana la eliberarea actului de adjudecare caz in care executarea silita inceteaza si procesul verbal de licitatie devine nul iar adjudecatarul isi primeste inapoi cautiunea si eventualele plati partiale ale pretului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita audi audi creditorul care a pornit executarea silita asupa uni teren, poate solicita executorului sa devina proprietar asupra acelui teren indiferent daca mai exista ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)