Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Desfacerea contractul de munca

Unui muncitor contractual dintr-o instituție publică , care nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 12 iulie, a depus o cerere pentru concediu fără plată ,fără să motiveze solicitare,drept pt care nu i-a fost aprobată cererea. A fost convocat la comisia de cercetare disciplinara, dar nu s-a prezentat, nu a motivat absenta sa .
Abateri a mai avut la locul de munca , a fost depistat în stare de ebrietate și i s-a dat avertisment scris, apoi mustrări.
In aceste conditii I se poate desface contractul de munca , disciplinar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 2 Iulie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a fost convocat la comisia de cercetare disciplinara si nu s-a prezentat, atunci i sepoate desface contractul de munca.

Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca in urma abaterilor repetate alb_gabi alb_gabi Buna ziua, suntem o institutie publica si avem un angajat care a venit in satre de ebrietate, dupa care nu a mai venit la servici 2 zile. D-na director a ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Angajat nu ridica convocator disciplinar meridianbet_hr meridianbet_hr Buna! Ma confrunt cu o situatie pe care poate ati intalnit-o si voi pana acum. La momentul in care am inceput sa lucrez la actuala firma am gasit pontate ... (vezi toată discuția)