avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune doar cu bunuri mobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune doar cu bunuri mobile

Bună ziua,
Vă scriu de pe contul soțului meu cu următoarea problemă : suntem 2 surori, mama noastră a decedat în aprilie 2019. Tatăl nostru a decedat în 1998. După tatăl nostru am făcut atunci succesiunea, dar s-a făcut doar pentru bunuri mobile personale și cota parte loc de veci (pe actul de proprietate erau trecuti amandoi părinți nostri). Apartamentul în care au locuit, este pe numele meu (primul și unicul proprietar) și a locuit mama până în aprilie, eu locuind cu soțul meu în apartamentul lui.
Acum când vom dezbate succesiunea după mama noastră se va discuta tot despre bunuri mobile și cota dumneaei de la locul de veci.
Întrebarea mea este dacă trebuie să fac un inventar cu mobila din casă, care a fost cumpărată de părinții nostri în timp, și cu această listă să ne prezentăm la notar pentru succesiune bunuri mobile ale mamei ?
Îmi cunosc foarte bine sora și vreau să fac totul ”ca la carte” cu împărțeala bunurilor mamei noastre. Nu vreau să mă trezesc că mă dă în judecată sora mea că dacă am păstrat mobilierul și aparatura electrocasnică să-i plătesc jumătate din valoarea lor (care o fi aceea, pentru că toate sunt vechi, dar funcționale).
Eu nu țin neapărat să le păstrez, mai curând le-aș dona la rude și cunoștințe. Și mama a trimis acum 2 ani câteva haine, care nu-i mai trebuiau, la rude.
Sora mea (văduvă) locuiește la băiatul ei, deci are tot ce-i trebuie acolo.
Deci rugămintea mea este să mă sfătuiți cum e bine să procedez corect și legal. Mii de mulțumiri anticipat.

Alte discuții în legătură

Succesiune ilkeigabi ilkeigabi Buna ziua, in urma cu trei luni a decedat sotia,acum urmind sa aibe loc succesiunea.avem o fata in virsta de 19 ani, traiesc socrii (mama si tatal ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire claugan claugan Salut, Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit Tata are un apartament si inca e in viata. Mama vitrega solicita parte din apartament Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)