Buna ziua! Casa bunicilor mei este intr-un pericol destul de mare, casa vecinilor de langa fiind parasita de cel putin 20-30 de ani si in cazul in care se va darama, fiind aproape de a noastra, ne este frica de posibilele pagube. Deja acoperisul este fisurat la mijloc si a cazut o bucata de plafon. Ce constructii au mai avut in curte s-au daramat fara sa ne afecteze, dar aceasta fiind la nici jumatate de metru de a noastra, ne este frica. Am fost la primaria din comuna si am vorbit cu viceprimarul. Raspunsul a fost ca vor primi o instiintare, dar daca le va trimite din nou pe adresa unde e casa, e in zadar deoarece acolo nu mai vine nimeni de ani de zile. Sa nu mai spunem de buruienile ce ne invadeaza, gardul care mereu trebuie ierbicidat an de an ca altfel ne impanzesc toate buruienile din toate partile. Mentionez ca am incercat sa luam legatura cu proprietarii acum multi ani, dar nu ii intereseaza. Ce se poate face din punct de vedere legal?
Va multumesc anticipat si o zi frumoasa!
Notificati primaria, DJ Sanatate Publica, DJ Sanitar Veterinara in scris, cu nr. de inregistrare/ data (notificarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire in baza OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si solicitati raspuns scris cu masuri dispusesi modul de rezolvare. Invocati pericolul daramarii casei vecine care va afecta casa bunicilor, pericolul pentru sanatatea vecinilor datorat vietuitoarelor care pot popula buruienile, etc.
Precizati adresa (spuneti ca ati luat legatura cu mostenitorii), deci stiti unde pot fi gasiti acestia.
Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile cu masurile concrete intreprinse de institutiile statului puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva acestora in baza Legii nr. 554/ 2004.
Prejudiciu si daune
25Maria23
Vecinul are casa pe terenul meu. Recent a ridicat un gard de 3 m inaltime prin care mi-a acoperit toate geamurile de la parter. Il voi da in judecata pentru ... (vezi toată discuția)