avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Înființare cofetărie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Înființare cofetărie

Bună ziua! M-am hotărât să deschid o cofetărie la țară ( un PFA) - eu aș prepara dulciurile și tot eu le-aș comercializa. Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru înființarea firmei? Mă refer la spațiu, cursuri etc. Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Bartha Magdalena, utilizator
Buna ziua,

Pentru a deschide o societate cu acest specific, in primul rand trebuie sa inregistrati firma la Registrul Comertului.

Documentele pe care trebuie sa le completati le regasiti in link-ul anexat.
[ link extern ]

Ulterior, trebuie obtinut avizul de la Directia de Sanatate Publica (DSP), cu toata documentatia aferenta, incluzand titlul de folosinta a imobilului (drept de proprietate, contract de inchiriere, comodat), acordul vecinilor daca se impune, schite ale imobilului etc.

Trebuie studiata legislatia pentru a vedea efectiv ce conditii trebuie sa indeplineasca spatiul.

Puteti depune, totodata, la DSP o cerere de consultanta pentru a va spune ei ce conditii trebuie sa indeplineasca spatiul, taxa pentru consultanta este de 200 lei, din cate imi amintesc.

Spatiul unde se desfasoara activitatea trebuie sa fie la parter, asta va pot spune sigur, si trebuie sa fie cu doua intrari, circuit separat, in sensul ca, produsele trebuie introduse in spatiu pe o intrare separata de cea pe care vor intra clientii. Un alt aspect, e ca trebuie sa aveti grup sanitar.

Sper sa va ajute informatiile si succes in noul business.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriat spatiu, dar nu are toate actele in regula. buna, am ... CristinaAndrej CristinaAndrej Inchiriat spatiu, dar nu are toate actele in regula. Buna, am inchiriat un spatiu pentru a desfasura o activitate comerciala (este parter, intrare din strada, ... (vezi toată discuția)
Scara blocului se poate folosi pentru a intra in spațiu comercial? Mariakulcsar Mariakulcsar Buna ziua, Doresc sa deschid un laborator de cofetărie la parterul unui bloc, cu o intrare separată pentru clienți și intrarea prin scara blocului ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie subsol in punct de desfasurare a activitatii: productie cofetarie- patiserie vio_suciu2000 vio_suciu2000 Sunt proprietara unei case unifamiliale, S+P+E, intabulata, cu CF, si doresc modificarea destinatiei Subsolului (o parte din acesta, apx 80 mp din 95mp total) ... (vezi toată discuția)