avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociație din străinătate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociație din străinătate

Care este procedura deschiderii unui sediu operativ în România, pentru o asociație înființata în Italia? Pentru a fi considerat sediu operativ se impune un număr minim de persoane care sa activeze la sediul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Adriana Giurgi , utilizator 16:13, 31 Iulie 2019
Buna ziua, in Romania puteti infiinta filiala, reprezentanta sau sucursala a asociatiei din strainatate, in functie de scopul urmarit.
Procedura implica inregistrarea unei serii de documente la judecatorie, acte stabilite diferite pentru fiecare din formele de mai sus.
Va mulțumesc!
Pentru a desfasura o organizatie nonprofit persoana juridica italiana activitati in Romania este nevoie, printre altele, de autorizarea din partea Guvernului, prin HG special pentru acel ONG, deci de de evaluat daca nu e mai simplu ca ONG strain sa infiinteze in Romania o persoana juridica nonprofit ca persoana juridica romana, care sa fie juridic independenta desi de facto poate fi sub controlul celei straine....
Va mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa dobandesc caracter legal pentru o filiala a unui ong international emiliaaaaaaaa emiliaaaaaaaa Vreau sa dobandesc caracter legal pentru ONG-ul meu. Inainte sa imi iau insa acest angajament, am cateva nelamuriri: 1. Cum afecteaza faptul ca este o ... (vezi toată discuția)
Filiale ong international sojourn sojourn Poate un ONG international (european) sa deschida in Romania o filiala cu calitate de persoana juridica, fara a infiinta o noua entitate (asociatie/fundatie)? (vezi toată discuția)
Deschidere filiala in romania pentru un ong italian getalazar getalazar 1. Un ONG italian ar putea sa-si deschida filiala in Romania, care sa aiba personalitate juridica romaneasca cu cod fiscal propriu etc., cu toate drepturile ... (vezi toată discuția)