avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare absolvent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare absolvent

Bună seara!
O Societate Comercială care angajează un absolvent de liceu pe o perioadă nedeterminată poate beneficia de suma de 2250 de lei lunar cf.art.80?Absolventul trebuie să figureze ca șomer și ulterior să i se facă angajarea?Dacă rămâne angajat cu normă întreagă și va fi student există vreun impediment?Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 10 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2.250 lei.

Prevederile art. 80 din lege se aplică în situația în care angajatorii încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu.

In speta, absolventul nu trebuie să figureze ca șomer .

2. Poate cumula calitatea de student cu cea de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura angajare absolventi Laurase13 Laurase13 As dori sa angajez curand absolventi de liceu si studenti si inteleg ca statul sprijina acest lucru. Care este procedura? (vezi toată discuția)
Absolvenții Asvreasaaflu Asvreasaaflu Buna ziua, Stie cineva care sunt beneficiile dacă angajezi absolvenți? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Facilitati la angajare dupa terminarea liceului office.carmen office.carmen O firma doreste sa angajeze o persoana care a terminat liceul in acest an si nu a promovat examenul de bacalaureat.Intrebare:in acest moment se mai acorda de ... (vezi toată discuția)