avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura angajare absolventi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura angajare absolventi

As dori sa angajez curand absolventi de liceu si studenti si inteleg ca statul sprijina acest lucru. Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 6 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, suma de 2.250 lei, pentru fiecare absolvent încadrat. (art.80 din Legea 76/2002)

Prevederile art. 80 din lege se aplică în situația în care angajatorii încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de muncă sau de serviciu.

Angajatorii care încadrează în muncă absolvenți ai instituțiilor de învățământ în condițiile art. 80 din lege vor încheia cu agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, respectiv a municipiului București, o convenție conform modelului prevăzut în anexa nr. 15 la HG 174/2002 în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

Vedeti art.54 si urm din Normele de aplicare a Legii 76/2002
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare absolvent alocatiile alocatiile Bună seara! O Societate Comercială care angajează un absolvent de liceu pe o perioadă nedeterminată poate beneficia de suma de 2250 de lei lunar ... (vezi toată discuția)
Incadrare absolventi - subventionarea locurilor de munca larisalaly larisalaly Buna ziua, Conform Legii nr. 76/2002 (+ Legea 250/2013 pentru modificarea şi completare) angajatorii pot beneficia de subventii in urma angajarii ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare absolvent mary2015 mary2015 Buna ziua ! Dorim sa angajam un absolvent de facultate 2015 care in prezent urmeaza masterul si este si angajat la alta societate din 2012. In ... (vezi toată discuția)