avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ...

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile. La 2 zile dupaaceia mi a fost reținut din nou pentru viteza de 50 km peste limita. Mai pot da din nou testarea ptr reducerea suspendării?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:41, 16 Ianuarie 2022
In principiu da, interdictiile sunt date de:
Art. 104
(6) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) a fost implicat într-un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influența alcoolului;
c) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.
[ link extern ]


Oprea sara17 a scris:

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile.

E ciudat ce scrieti, pt. neacordare de prioritate pietoni nu se dau 90 de zile suspendare:
Art. 100
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
b) neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;
c) neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept;
d) nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului;
e) nerespectarea regulilor privind depășirea;
f) nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu;
g) neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis, perioada. mariustz mariustz Bun gasit, Am ramas fara permis pentru depasire pe linie continua. Agentul mi-a spus urmatoarele lucruri: 1. Fiindca sunt incepator, o sa raman fara ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)
Accident sub influenta bauturilor alcoolice ivascanu ivascanu buna ziua .. am avut un accident saptamana trecuta si am fost depistat cu o alcolmie de de 0,33 in aerul expirat precizez ca accidentul este din vina mea ... (vezi toată discuția)