avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ...

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile. La 2 zile dupaaceia mi a fost reținut din nou pentru viteza de 50 km peste limita. Mai pot da din nou testarea ptr reducerea suspendării?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:41, 16 Ianuarie 2022
In principiu da, interdictiile sunt date de:
Art. 104
(6) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) a fost implicat într-un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influența alcoolului;
c) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.
[ link extern ]


Oprea sara17 a scris:

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile.

E ciudat ce scrieti, pt. neacordare de prioritate pietoni nu se dau 90 de zile suspendare:
Art. 100
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
b) neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;
c) neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept;
d) nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului;
e) nerespectarea regulilor privind depășirea;
f) nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu;
g) neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis, perioada. mariustz mariustz Bun gasit, Am ramas fara permis pentru depasire pe linie continua. Agentul mi-a spus urmatoarele lucruri: 1. Fiindca sunt incepator, o sa raman fara ... (vezi toată discuția)
Accident sub influenta bauturilor alcoolice ivascanu ivascanu buna ziua .. am avut un accident saptamana trecuta si am fost depistat cu o alcolmie de de 0,33 in aerul expirat precizez ca accidentul este din vina mea ... (vezi toată discuția)
Corecta incadrare in drept a neacordarii de prioritate pietonilor Florin111 Florin111 Am fost sanctionat cu amenda si suspendare permis pe 30 de zile pentru neacordare prioritate pieton ,iar procesul verbal urmeaza sa-l atac in instanta fiindca ... (vezi toată discuția)