avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia unica

Buna seara,
In situatia in care proprietari ai unui imobil sunt atat sotul, cat si sotia, iar contractul de inchiriere imobil este semnat doar de unul din soti, este necesara intocmirea a cate o Declaratie unica de catre fiecare din soti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giocont , utilizator 14:21, 8 Martie 2025
Contractul de inchiriere este nul de drept daca nu este incheiat cu acordul ambilor soti (proprietari) iar cel mai interesat de asta este chiriasul. De aceea, este bine ca sa se anexeze o copie a actului de proprietate la contractul de inchiriere.

Bineinteles ca poate semna un singur sot, daca este imputernicit de celalalt.

Chiria se imparte in cota parte de catre soti (proprietari) si este venit impozabil. Ca urmare, fiecare depune declaratia unica.

Va multumesc!
Bună ziua! Eu și soțul meu deținem un apartament pe care îl închiriem. Facem 2 contracte, sau doar unu. Am înțeles că s-a schimbat legea din acest an
Un singur contract semnat de ambii proprietari și de chiriaș. In contract trebuie desemnată persoana care se va ocupa cu înregistrarea contractului la ANAF (C168) și cu eventualele modificări.
Mergeți la
Un Notar și unul din soți da o declarație prin care acceptă că veniturile care se încasează din chirii sa fie încasate numai de unul din soți. Acea persoana va declara veniturile și va plăti impozitele la ANAF.

Lucretia Barbu a scris:

Bună ziua! Eu și soțul meu deținem un apartament pe care îl închiriem. Facem 2 contracte, sau doar unu. Am înțeles că s-a schimbat legea din acest an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)
Contract de subanchiriere intre doua firme ataela1 ataela1 Buna ziua, Proprietarul unui apartament inchiriaza apartamentul unei firme.Dupa un timp chiriasul face contract de subanchiriere cu o alta firma ,pentru a ... (vezi toată discuția)
Închiriere imobil MihaiGherasim MihaiGherasim Bună ziua, tuturor! Soția mea a făcut un contract de vânzare-cumpărare cu părinții ei pentru o garsonieră. La momentul respectiv eram deja ... (vezi toată discuția)