avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prime de sfarsit de an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prime de sfarsit de an

Sunt angajata cu jumatate de norma ca asistent medical pe perioada determinata(inlocuiesc o colega aflata in concediu medical din februarie 2009) si as vrea sa stiu daca am dreptul la prime integral.Precizez ca nu mai am alt loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:29, 29 Noiembrie 2009
Normal ar fi sa primiti proportional cu timpul efectiv lucrat, adica la 1/2 norma, nu la fel cu o persoana care lucreaza cu norma intreaga....


:offtopic::dance4:

.....e bine ca se mai iau prime in tara asta.....de anul trecut nu am mai pupat asa ceva....:))
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Depinde cum este prevazut in ROI ca se acorda prima: proportional cu timpul lucrat (minim 6 luni in cadrul companiei) sau proportional cu norma de munca (jumatate de zi = jumatate de suma). Pentru ca primele de sarbatori nu sunt niste sume garantate de lege, angajatorul are libertatea de a le acorda asa cum considera. Important este cum sunt prevazute si in contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna acordat angajatilor part time tedissprest tedissprest in situatia unui contract de munca de 4 ore pe zi, cate zile minim de concediu poate avea angajatulin decursul unui an? (vezi toată discuția)
Mi se refuza concediul de odihna pe 2008 Monik007 Monik007 Buna ziua! Am si eu o problema...sunt angajata din februarie 2008 (primul an de munca), initial pe jumatate de norma. Din luna august am trecut pe norma ... (vezi toată discuția)
Angajat cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc! (vezi toată discuția)