Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu postnatal - fat nascut mort

Buna ziua,

Va rog mult sa ma lamuriti de cate zile de concediu postnatal beneficiez in cazul in care am nascut un fat mort la 28 de saptamani.
Nu am intrat deloc in cocediu prenatal. Nu am putut intra in concediu prenatal deoarece am fost internata la sectia de ginecologie inante de a putea intra in prenatal, iar nasterea fatului a avut loc in timp ce ma aflam internata.

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
MamicaCluj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 13 Septembrie 2019
În situația copilului născut mort sau în situația în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizația de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.
Va multumesc pentru raspuns. Toata durata acestuia se refera la 126 zile sau 42?
Depinde de situatie ...
Care ar fi situatiile? Va multumesc
1. Se poate acorda pe toata durata de 126 de zile, daca mama nu a fost in prenatal.

2. Se acorda pe diferenta de zile de concediu de maternitate, daca decesul a intervenit in timpul concediului postnatal.

Insa, pentru un raspuns concludent este bine sa intrebati la Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este numarul maxim de zile de concediu de lauzie care se poate acorda in cazul copilului nascut mort DanutzzaR DanutzzaR Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste numarul de zile de concediu de sarcina si lauzie de care am dreptul in cazul in care am nascut un copil mort la ... (vezi toată discuția)
Concediu lehuzie elena010305 elena010305 Se poate acorda concediu lehuzie de 63 zile pentru nastere fat mort la 22 saptamani? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal crysstyle crysstyle La cate saptamani de sarcina pot intra in concediu prenatal? (vezi toată discuția)