Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate divorta in Romania cu o casatorie legala incheiata in Irlanda. Ambii parteneri sunt cetateni romani. Se aplica aceiasi legislatie ca in irlanda? Defacerea casatoriei poate dura ani!! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Oanamarius , utilizator 18:13, 14 Septembrie 2019
Trebuie să aveți căsătoria transcrisă in Romania. Se poate divorțat după legislatia noastra, daca ambii soți sunt de acord cu acest lucru. In caz contrar, competenta o va avea Judecătoria sector 5 Bucuresti.
Luati legatura cu un avocat sa-l împuterniciti pentru aceste demersuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Deci se poate divorta in Romania chiar si la notar daca ambele parti sunt de accord? In Irlanda poate dura pana la 4 ani..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in irlanda, divort in romania marilenaLA marilenaLA M-am casatorit(parteneriat civil,fara cununie religioasa) cu un irlandez acum 2 ani,in Irlanda(eu nu am cetatenie irlandeza).Aici este nevoie de 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Domiciliul in irlanda, divort in romania I_S I_S Buna ziua, sper ca ma poate ajuta cineva aici. M-am casatorit in Romania in 1995 dar locuiesc in Irlanda de 14 ani. Sotul locuieste tot in Irlanda dar a ... (vezi toată discuția)