avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul mamei asupra copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul mamei asupra copilului minor

Buna seara ! Am un bebelus de 2 luni rezultat in urma unei relatii in concubinaj. Tatal copilului a acceptat sa il recunoasca ,a fost bine pana acum intre noi. Dar nu ne mai intelegem si ne am despartit. El tot ameninta ca se duce la avocat si o sa imi ia copilul. Se poate asa ceva ? De cand am venit de la spital cu el am stat la mama si stam in continuare eu si copilul tatal sa mutat la el acasa. El nu are o situatie prea buna acasa la el si nici conditii de a creste copilul eu in schimb am toate conditiile acasa pentru el . Nu muncesc sunt studenta la facultate la zi si mi am bagat dosarul pentru indemnizatie. O am pe mama care nu lucreaza si poate sa stea cu el cand sunt eu la facultate. Veniturile care ne intra in casa lunar sunt destul de mari. Deci dumneavoastra ce parere aveti ? Copilul poate ramame cu mine,are doar 2 luni ?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 11:17, 21 Septembrie 2019
Sunt șanse mari ca minorul sa ramana la dvs având în vedere vârsta frageda a acestuia si faptul că este alaptat. Cu toate acestea, aveti nevoie de o hotărâre judecătorească prin care să se stabilească în mod clar domiciliul copilului la dvs deoarece in caz contrar tatăl are dreptul sa ia oricand copilul la el si sa refuze sa vi-l mai dea, având drepturi egale cu dvs. În lipsa unei hotărâri judecătorești, nici poliția nu va poate ajuta.
Luati legatura cu un avocat macar pentru redactarea acțiunii.
Tatăl poate fi obligat să achite si pensie alimentară pentru copil,în procent de 25% din veniturile sale sau din salariul minim pe economie, de la data formulării cererii.
Clar i se va stabili domiciliul la mama, mai ales la această vârstă!
Contractați servicii avocațiale pentru a vi se formula o acțiune având petitul de mai sus, plus pensie de întreținere, etc!
Șansele de a fi luat un copil de 2 luni de la mamă sunt infime, și asta ar putea avea loc doar dacă s-ar dovedi că mama este un pericol pentru copil., ceea ce mă îndoiesc că este cazul.
Astfel, puteți sta cât se poate de liniștită în această privință.
Va multumesc frumos. M am mai linistit putin
Tot el mi a cerut certificatul de nastere in original la copil,am refuzat sa il dau si mi a spus ca se duce la primarie sa il dea pierdut si sa faca altul. Se poate asa ceva din moment ce nu suntem casatoriti ?

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi tata Puiut1982 Puiut1982 Buna dimineata. Am un copil dintr-o relație de concubinaj. Il cresc de 3 ani fara nici un ban de la tata copilului meu spuneti-mi va rog frumos ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi de mama leomard14 leomard14 O cunostinta de a mea ma roaga sa ma interesez cu poate nora lui sa fie decazuta din drepturile de mama deoarece el banuieste ca aceasta face video chat (nu e ... (vezi toată discuția)